Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася чергова III сесія VIII скликання Березанської селищної ради

Дата: 27.01.2021 13:08
Кількість переглядів: 475

26.01.2021 в Березанській селищній раді відбулася чергова III сесія VIII скликання, в роботі якої взяли участь 25 із 26 депутатів селищної ради.

Фото без опису

На порядок денний було винесено 22 питання і 23 – Різне. На початку роботи сесії від групи депутатів надійшли два звернення про включення до порядку денного питань: 1. Про прийняття у комунальну власність закладів охорони здоров’я та 2. Про скасування рішень 2-ої позачергової сесії 8-го скликання Березанської селищної ради «Про припинення дії контракту з директорами комунальних госпрозрахункових підприємств «Ташинське», «Прогресівське», «Краснопільське». Також надійшла пропозиція від голови постійної бюджетної комісії селищної ради Олени Мороз про включення до порядку денного питання «Про внесення змін до бюджету Березанської селищної територіальної громади на 2021 рік».  Дані питання було внесено до порядку денного, а питання про прийняття у комунальну власність медзакладів вирішили обговорити без внесення, оскільки воно поки що знаходиться на стадії опрацювання.

Очільник Березанської громади В. Хоміцький дав розяснення: «Ситуація по передачі на баланс селищної ради первинної і вторинної ланок медичної допомоги контрольована на всіх рівнях. Тему передачі медзакладів на баланс селищної ради ми обговорили вчора з обласним і районним керівництвом, з головою Коблівської ОТГ та керівником ЦРЛ. На даному етапі ми зробили і продовжуємо робити все в правовому полі і будемо рухатися й далі тим же шляхом, згідно з чинним законодавством. Питання фінансування ЦРЛ і первинки до моменту передачі теж вирішено і узгоджено як із сусідньою громадою, так і з керівниками медзакладів». Слова очільника громади підтримала присутня на сесії керівник ЦРЛ Наталя Таранова, яка згодна з поточним процесом передачі медзакладів.

Питання «Про внесення змін до бюджету Березанської селищної територіальної громади на 2021 рік» (внесено порядку денного за № 23) знайшло підтримку у більшості депутатів, бо воно на даний момент є актуальним в плані фінансової підтримки Березанських закладів охорони здоровя, а саме: на проведення заходів по забезпеченню хворих громади інсуліновими препаратами, на оплату комунальних послуг, на оплату праці медпрацівників ФАПів, які не увійшли на фінансування до Служби ОЗ (це А-Зорине, Вікторівка, Дмитрівка, Комісарівка).

В результаті обговорення питань порядку денного за більшістю голосів депутатами було прийнято 18 рішень. Зокрема, тимчасово покладено виконання обов’язків старости Василівського старостату Галини Гавлік на території Лиманівського старостату. Прийнято рішення про виготовлення проєктно-кошторисних документацій на реконструкцію   споруд очищення стічних вод в смт. Березанка та капітальний ремонт ДНЗ «Сонечко». Внесено зміни по харчуванню дітей в дитсадках, тепер учні   1-4 класів, та  учні, які підвозяться до закладів загальної середньої освіти, частково звільняються від плати за харчування  у розмірі 50 %. Прийнято рішення по восьми земельним питанням.

Фото без опису Фото без опису

Депутатами не прийнято 4 рішення за № 9 Про припинення дії контракту, укладеного з керівником комунального підприємства «Березань», № 10 Про призначення на посаду директора комунального підприємства «Ташинське» на умовах Контракту, № 11 Про призначення на посаду директора комунального госпрозрахункового підприємства «Прогресівське» на умовах Контракту, № 14 Про звернення депутатів Березанської селищної ради ради VIІI скликання до Президента України, Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу.

Фото без опису Фото без опису

Всі рішення будуть опубліковані на сайті Березанської громади в терміни, згідно з чинним законодавством, в розділі «Офіційні документи», посилання https://berezanska-gromada.gov.ua/news/1611671568/.

Фото без опису Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь