Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді»: Підсумки першого дня

Дата: 09.02.2021 10:23
Кількість переглядів: 348

Учора стартував Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

Володимир Зеленський переконаний, що цей захід став майданчиком для старту великого суспільного діалогу за участі влади, громадськості, міжнародних партнерів, українських експертів, науковців, журналістів і звичайних громадян України. Форум перший, але не останній.

Протягом наступних місяців, крім COVID-19, будуть обговорені теми безпеки та оборони, миру й війни, Криму та Донбасу, комунальних тарифів, судової та антикорупційної систем, сільського господарства, диджиталізації, інфраструктури, освіти, науки, культури та спорту, питання медичної та соціальної сфери, промисловості, екології, місцевого самоврядування. Цим зібранням відкрито цілу серію 30 масштабних Форумів. Цьогоріч відзначатиметься 30-та річниця незалежності України, зазначив Глава держави, тож увесь рік буде сповнений низкою заходів та подій, присвячених цій даті.

Відкриваючи зібрання Президент України Володимир Зеленський зазначив, що у питанні протидії пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 Україні є чим пишатися. Попри серйозні проблеми в системі охорони здоров’я, вдалося зменшити кількість випадків захворювання та підвищити виплати медичним працівникам.

За словами Глави держави була зруйнована система лабораторій та вертикаль державних санітарних лікарів. Крім того, медичні засоби та обладнання були дефіцитом, а полиці Державного резерву були порожніми.

Однак швидко були організовані постачання з інших країн, а згодом розгорнуте масштабне українське виробництво.

«Ми підвищили заробітні плати медикам, що протидіють COVID-19, до трьохсот відсотків. А цього року суттєво збільшили виплати всім медичним працівникам усіх рівнів»,- наголосив Володимир Зеленський.

Досягнуті сьогодні результати є свідченням правильності дій та обраного курсу протидії пандемії.

«Рівень смертності від COVID-19 в Україні найнижчий у порівнянні з багатьма країнами Європи. Ми довше за інших протримались і не вводили локдаун. А ті обмеження, що діяли в січні, були досить, я вважаю, ліберальними, якщо порівнювати з форматами локдауну в Німеччині, Британії, Франції та інших країнах.Крім того, за цей час Україні вдалося збільшити кількість ліжок у лікарнях. Вже сьогодні 70 відсотків з них вільні. А понад 80 відсотків ліжок в Україні забезпечені киснем»,- підкреслив Володимир Зеленський.

Донедавна забезпечення України достатньою кількістю доз якісної вакцини від провідних міжнародних виробників було головним завданням. Сьогодні дане питання практично вирішене.

«Ми домовилися про постачання в Україну вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneca та Novavaх. Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця, вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці», – констатував Володимир Зеленський.

Завдяки ініціативі COVAX лікарі та медперсонал України одержать перші вакцини вже цього місяця. А до літа в Україну надійдуть іще мільйони доз вакцини.

Про це у своєму відеозверненні до учасників форуму повідомила Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Президент Єврокомісії зазначила, що Європейський Союз є найбільшим донором ініціативи COVAX, і повідомила, що попросила інших членів ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин Україні.

Форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» триває. Сесії Форуму транслюватимуться онлайн, на декількох платформах:

http://facebook.com/Forum.Ukraine30

????http://ukraine30.com/covid

????https://youtu.be/-pOWiRQm7Ck

????https://youtu.be/qrMucWVcOWA

????https://youtu.be/JpSpxWeURlI


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь