Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Забезпечення на території Миколаївської області заходів державної підтримки застрахованих осіб та суб’єктів господарювання під час дії карантину

Дата: 12.02.2021 11:41
Кількість переглядів: 222

З метою забезпечення підтримки застрахованих осіб та суб’єктів господарювання, які постраждали внаслідок дії карантину, встановленого Постановою від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Верховною Радою України прийнято за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та з урахуванням пропозицій Уряду низку законів.

На виконання цих законів за даними Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області 11708 осіб отримали одноразову матеріальну допомогу у розмірі 8,0 тис. грн на загальну суму 93,6 млн грн, в т.ч. фізичних осіб підприємців – 7979 на суму 63,8 млн грн; наймані працівники – 3729 осіб, на суму 29,8 млн гривень.

За даними Миколаївського обласного центра зайнятості 114 суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців) отримали одноразову виплату від держави, як компенсацію витрат понесених на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для 1102 найманих працівників в сумі близько 4,1 млн грн.

За даними Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській області від сплати за оренду державного майна на період карантину було звільнено 5 суб’єктів господарювання на загальну суму 137,6 тис гривень.

Облдержадміністрацією підготовлено та передано для розгляду на сесії обласної ради проєкт рішення обласної ради яким передбачається не нарахування (звільнення) від орендної плати по 26 договорам оренди комунального майна на суму 17,0 тис. гривень.

Суб’єктам господарювання, діяльність яких була заборонена і які підлягали звільненню від сплати орендної плати за договорами оренди комунального майна не нараховано орендної плати на комунальне майно по 166 обєктам на суму 248,6 тис. грн.

За даними Головного управління Державної податкової служби у Миколаївській області (далі – ГУ ДПС у Миколаївській області) 24 суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність в закладах громадського харчування продовжено дію ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Крім того, після введення в дію відповідного програмного забезпечення на рівні Державної податкової служби України 2 фізичним особам, які звернулися до ГУ ДПС у Миколаївській області буде відстрочено без процентів та нарахування штрафів і пені терміном до 1 року податкового боргу до 6800 грн.

Станом на 01.01.2021 по Миколаївській області зареєстровано 6840 фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, першої групи, з них 4896 є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ). Тимчасово, така категорія ФОП звільняється від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, в частині сум, що підлягають нарахуванню, обчисленню та сплаті такими особами за періоди з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року. Зазначені періоди включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів. Так за січень поточного року по області така сума ЄСВ склала 6,5 млн. гривень.

По державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%» станом на сьогодні підприємцями Миколаївської області укладено 238 договорів на отримання кредитних коштів у розмірі 670,9 млн гривень. Метою програми є підтримка інвестиційних проєктів мікро- та малих підприємств, що сприятиме створенню нових робочих місць, легалізації та розширенню діяльності малого бізнесу, тощо. Впровадження Програми за дорученням Кабінету Міністрів України здійснює Фонд розвитку підприємництва через визначені банки-партнери.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь