Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підсумки роботи Центру з надання соціальних послуг Березанської селищної ради за 2020 рік

Дата: 24.02.2021 09:12
Кількість переглядів: 834

На засіданні виконавчого комітету Березанської селищної ради від 23.02.2021 директор Центру надання соціальних послуг Галина Чернеженко доповіла про стан обслуговування одиноких та одиноко проживаючих громадян на території Березанської селищної ради.

Фото без опису

В Центрі з надання соціальних послуг Березанської селищної ради, який утворився в листопаді 2018 року, створено базу даних про потреби громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. В цій базі даних зареєстровано 268 осіб, що відповідно до ст. 6 Закону України «Про соціальні послуги» мають право на соціальне обслуговування, в тому числі: 67 осіб – відділення соціальної допомоги вдома, 201 особа – відділення адресної допомоги.

У відділенні соціальної допомоги вдома 11-ма соціальними робітниками надаються різні види послуг, такі як доставка продуктів харчування, промислових товарів, медикаментів, оплата комунальних послуг, прибирання житла та інше. За 2020 рік обслуговуванням було охоплено  268 одиноких та одиноко проживаючих громадян, які мешкають у всіх населених пунктах Березанської селищної територіальної громади, в т.ч. на платній основі обслужено 148 осіб на суму 36 тис. грн.

Серед підопічних, які обслуговуються: громадяни похилого віку – 206 осіб, ветерани війни – 16 осіб, сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб – 3, потерпілі на ЧАЕС – 3 особи, інвалідів – 30 осіб, особи віком 80 і більше років – 49 осіб.

Середнє навантаження на одного соціального робітника складає 6 підопічних.

Соціальні робітники забезпечені необхідним спецодягом, взуттям, велосипедами, засобами індивідуального захисту на суму 9 300 грн  за рахунок коштів спеціального фонду.

Працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надають послуги з пошиву та ремонту одягу, перукаря, видачі речей та разових продовольчих наборів. В 2020 році  201 особа отримала 353 таких послуг.

В 2020 році надано продуктових наборів  на суму 1200 грн та за рахунок спонсорської допомоги видано 62 продуктових набори.

З метою надання соціальної підтримки населенню шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання громадян здійснюються виїзди. Так, за 2020 рік здійснено 25 виїздів та надано 30 послуг громадянам з інвалідністю.

 На 2020 рік для функціонування Центру затверджено 1766,20 тис. грн загального фонду  та 29 тис. грн спеціального фонду.    

В Центрі надання соціальних послуг в повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати, оплату за комунальні послуги, енергоносії та спецодягу соціальним робітникам.

За період карантину працівниками відділень соціальної допомоги вдома було проведено 89 опитувань підопічних в телефонному режимі з метою перевірки роботи соціальних робітників, проведення профілактичних бесід щодо недопущення коронавірусної хвороби, застереження про шахраїв, моральної та психологічної підтримки.

Всі 11 соціальних робітників під час карантину забезпечувались захисними масками, рукавичками, антисептиками, господарським милом, білизною, рушниками тощо.

 Відповідно до постанови КМУ № 375 від 29.04.2020 р., яка мала рекомендований характер про виплату надбавки працівникам соціального захисту, які безпосередньо надають послуги, в розмірі 100%  посадового окладу за виконання особливо важливої роботи, за складність та напруженість у роботі, голова селищної ради прийняв рішення щодо встановлення надбавки в розмірі 70% посадового окладу. І починаючи з березня 2020 року дана надбавка виплачувалась всім соціальним робітникам. Середня виплата на одного робітника склала 14 500 грн на рік. Загальна сума додаткового фінансування на вказані надбавки становить 160 тис. грн, що було профінансовано в повному обсязі.

В 2020 році в Центрі впроваджено послугу по передачі показань газових та електричних лічильників через особистий кабінет. Таких послуг надано 216.

Центр соціального обслуговування намагається будувати свою роботу так, щоб кожна сімя, кожна людина відчула позитивні результати роботи в сфері соціального обслуговування в громаді.  Разом з тим існують ще проблеми та перспективні завдання, які потребують вирішення, а саме: створити відділення денного перебування, пункт прокату технічних засобів реабілітації, створити мультидисциплінарну бригаду, розширити спектр соціальних послуг населенню, а саме: пральних послуг, послуг робітника по ремонту побутової техніки, взуттєвика.            


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь