Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім розповів про підсумки поїздки до Києва, про участь у Всеукраїнському форумі «Україна.30»

Дата: 02.03.2021 11:52
Кількість переглядів: 390

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім розповів про підсумки поїздки до Києва, про участь у Всеукраїнському форумі «Україна.30», про зустріч голів адміністрацій із Прем'єр-Міністром України та про Раду регіонів. Про це він розповів у себе на сторінці в Facebook.

Фото без опису

За словами Віталія Кіма, на зустрічі голів облдержадміністрацій із Прем'єр-Міністром України Денисом Шмигалем було озвучено, що в Міністерстві фінансів не передбачають компенсацію за відпустку людям, які позбавляються робочого місця у зв'язку з ліквідацією РДА в рамках децентралізації.

“Минулого тижня я звернувся до Кабінету міністрів щодо компенсації грошової допомоги на відпустки, але Мінфін не підтвердив, що ці гроші будуть передбачені. На жаль, вони виділені не будуть”, - сказав він.

Також голова ОДА повідомив, що обговорив з представниками центральної влади можливість третьої хвилі коронавірусу і заходи з контролю.

Щодо участі у Всеукраїнському форумі «Україна.30» Віталій Кім зазначив, що отримав обіцянку підтримки на всеукраїнському рівні з приводу і просуванні Миколаївщини туристично.

Крім того, він зазначив, що познайомився з багатьма міськими головами, а на наступному тижні зустрінеться з главою Одеської облдержадміністрації Сергієм Гриневецьким.

Також Віталій Кім поділився враженням після участі у Раді регіонів. Він процитував президента Володимира Зеленського, який пообіцяв, що такі заходи будуть проходити регулярно.

“Центральна влада - це не конкуренти, не конкуренти, а партнери. І від такого співробітництва виграють всі. Всі українці у кожному куточку нашої країни. Наш приклад щодо тісної співпраці між мною, головою міста Миколаїв Олександром Сєнкевичем та головою обласної ради Ганною Замазєєвою - це один із найкращих прикладів такої співпраці”, - додав Кім.

Далі він повідомив, що планує зустріч в Комітеті оборони з питання крейсера «Україна», зокрема, прискорення темпу його демілітаризації.

Також голова ОДА розповів про плани роботи з новим керівником Регіонального відділення Фонду Державного майна Олександром Славським.

“Дуже відкрита людина, думаємо схоже, домовилися про Дорожню карту, що ми будемо співпрацювати з приводу залучення інвесторів до Миколаївської і Одеської областей за умови тісної співпраці. Готується зараз перелік об'єктів, що може бути запропоновано інвесторам”, - сказав Кім.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь