Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«16 березня розпочались навчання лікарів та медичних сестер стаціонарних пунктів щеплення», - Ольга Присяжнюк

Дата: 17.03.2021 09:45
Кількість переглядів: 743

На Миколаївщині триває підготовка імунізаційних бригад. Дві з семи пройшли тренінги у Києві, п`ять навчалися у Миколаєві. 

Про це в ході онлайн брифінгу повідомила Ольга Присяжнюк, медична директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 м.Миколаєва, експертка управління охорони здоров`я Миколаївської облдержадміністрації за напрямом сімейна медицина, регіональна тренерка з питань вакцинації COVID-19.

Фото без опису

«Це були дводенні тренінги. Де вони пройшли практичні заняття з надання невідкладної медичної допомоги, реєстрації випадків виявлення небажаних реакцій на імунізацію. Зокрема, як це зробити, кого необхідно інформувати в першу чергу, як вносити необхідні дані в електронну систему. Тому тренінги наразі продовжуються», - зазначила Ольга Присяжнюк. 

Так, 16 березня розпочались навчання лікарів та медичних сестер стаціонарних пунктів щеплення.

11 березня 2021 року Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим підписано наказ № 443 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють із початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення.

З наступного етапу рекомендується вакцинувати пріоритетні групи ризику. Насамперед всіх медичних працівників, людей віком від 80 років, працівників соціальної сфери. У разі відсутності можливості щеплення визначених груп другим етапом, для популяризації кампанії імунізації рекомендується залучати публічних та громадських діячів.

«Дозволено додатково вакцинувати певні категорії населення для популяризації імунізації. Це публічні особи – громадські діячі, учасники Операції об`єднаних сил, Антитерористичної операції, це можуть бути народні депутати України, представники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, працівники міськвиконкомів та обласних державних адміністрацій, спортмени, письменники і громадяни віком старше 60 років», - зазначила Ольга Присяжнюк.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь