Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Тренінг Польової школи фермера «Кращі агролісомеліоративні практики. Шляхи підвищення економічної ефективності полезахисних лісових смуг»

Дата: 22.03.2021 16:42
Кількість переглядів: 293

Департамент Агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації інформує, що Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) об 11:00 годині 25 березня 2021 року проводить практичну частину тренінгу «Кращі агролісомеліоративні практики. Шляхи підвищення економічної ефективності полезахисних лісових смуг». Тренінг є частиною Польової школи фермера «Створення, реконструкція та управління полезахисними лісовими смугами».

Фото без опису

Практичну частину тренінгу буде проведено на базі Мостівської сільської територіальної громади та ТОВ «Злагода» (Миколаївська область, Вознесенський район), представники яких поділяться досвідом інвентаризації земельних ділянок під полезахисними лісовими смугами та підвищення економічної ефективності утримання лісосмуг на прикладі вирощування в них горіхоплідних культур.

Теоретичну частину цього тренінгу проведено в онлайн форматі 14 грудня 2020 року. Під час заходу фахівці ознайомили аудиторію з провідними вітчизняними та іноземними агролісомеліоративними заходами та практиками агролісівництва, а також зі способами отримання додаткового прибутку від лісосмуг, зокрема завдяки вирощуванню лікарських рослин (як основних деревних та чагарникових порід лісосмуг, так і в міжряддях молодих дерев) та грибів (зокрема мікоризних, що сприяють росту та адаптації рослин лісосмуги до екстремальних умов).

Запис заходу можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/4dBFZxxG1Fg.

Тренінг проводиться для осіб, чия діяльність спрямована на відновлення та реконструкцію лісових смуг, захист ґрунтів від ерозії й утворення пилових бур, боротьбу з опустелюванням, агролісомеліоративне районування, оптимізацію системи захисних лісових насаджень в агроландшафтах степової зони України.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/D7GhgorKUWAeciUa6.

Захід проходить у межах Польової школи фермера «Управління та реконструкція полезахисних лісових смуг», що є частиною проєкту «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зон України», та реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду (ГЕФ).

Додаткова інформація:

Олександр Димов, фахівець ФАО, +38 098 448 34 28,

e-mail: Oleksandr.Dymov@fao.org

Юлія Кісільова, асистент проекту +38 098 273 32 46,

e-mail: Yuliia.Kisilova@fao.org


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь