Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Березанській громаді триває вакцинальна кампанія проти COVID-19

Дата: 26.03.2021 16:31
Кількість переглядів: 390

В Березанській громаді триває вакцинальна кампанія проти COVID-19: на завершальній стадії 1-ий етап щеплення (медичні працівники, які надають допомогу пацієнтам із COVID-19, та такі, що не працюють з хворими на COVID-19, працівники соціальної сфери тощо) та розпочато 2-ий етап вакцинування громадян  80(+).

Фото без опису   

Сьогодні, 26.03.2021, на пункті щеплення в Березанському центрі первинної медико-санітарної допомоги з 9-ої до 15-ої години було довакциновано першою дозою препарату CoviShield 8 медичних працівників та вакциновано 22 громадян 80(+). Першим із цієї вікової категорії підписав добровільну згоду на вакцинування мешканець Березанки Сосюкін Олег Андрійович. Пацієнт пройшов необхідне медичне обстеження – температурний скринінг, заміри тиску та сатурації, після чого отримав дозвіл лікаря на безкоштовне щеплення. Затим в присутності пацієнта медпрацівниця відкрила флакон з вакциною з терміном придатності до 23.06.2021, зробила запис в медичній картці про час відкриття та зробила внутрішньом’язову ін’єкцію в плечовий м’яз. Після щеплення пацієнт перебував пів години під наглядом медичних працівників.

Лікар мобільної бригади по вакцинації Наталія Делюк попереджає про можливі побічні ефекти після щеплення, а саме: підвищена температура тіла, ломота в тілі та катаральні прояви. Але це все в межах норми.

Щеплення здійснюється препаратом CoviShield, який схвалено Всесвітньою організацією охорони здоров’я та є аналогом вакцини AstraZeneka і виготовляється за ліцензією в Індії.

Вакцинація це ефективний спосіб захистити себе від COVID-19.

Записатися на вакцинацію можна за тел. (05153)2-12-22 (Березанський пункт щеплення), 0-800-60-20-19 («Гаряча лінія»), з будь-яких питань стосовно щеплення треба звертатися до свого сімейного лікаря.

Довідково: одна ампула вакцини AstraZeneka (CoviShield) розрахована на 10 доз для використання протягом 6 годин за температури плюс 2 - 8 градусів, тому важливо робити попередній запис, аби всі дози було використано ефективно.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь