Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Миколаївська ОДА надає роз’яснення, що таке залишкові дози вакцини та кого ними імунізують

Дата: 01.04.2021 16:42
Кількість переглядів: 393

Вакцина Covishield/AstraZeneca надійшла в Україну в багатодозових флаконах. Кожен з них містить 10 доз препарату. Після відкриття сировина має бути використана протягом 6 годин, саме стільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакону або його подальше використання після 6 годин заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Але з метою зниження ризиків невикористання доз вакцин у разі якщо є залишкові дози першочергово рекомендується імунізувати пріоритетні групи ризику з наступного етапу.

Пріоритетними є всі медичні працівники, а також люди віком від 80 років, соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери.

Також Міністерство охорони здоров’я дозволило щеплювати цими залишковими дозами громадських діячів та лідерів суспільної думки.

Зокрема:

• Ветеранів АТО/ООС;

• Народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідерів і представників релігійних організацій;

• Видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, які старші 60 років.

Управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації формує списки публічних та громадських діячів. Записатись на вакцинацію проти COVID-19 можна заповнивши гугл-форму https://cutt.ly/axEICbj. В гугл-формі потрібно надати відповіді на низку обов’язкових питань та згоду на обробку своїх персональних даних.

Громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот, тощо рекомендовано вакцинувати у випадках, коли під час вакцинальної сесії проти COVID-19:

• зафіксована відмова від вакцинації серед тих людей, які попередньо давали згоду на щеплення;

• виявлено протипоказання до вакцинації у тих, хто прийшов на вакцинальну сесію;

• кількість людей, що вакцинуються в день роботи мобільної бригади недостатня для повного використання (10 доз з одного флакону) всіх відкритих флаконів з вакциною.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь