Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В ході вакцинальної кампанії в Миколаївській області попит на імунізацію суттєво підвищився

Дата: 07.04.2021 13:56
Кількість переглядів: 298

Управлінням охорони здоров'я ОДА проведено перемовини з профільним Міністерством про доставлення іще 3000 додаткових доз AstraZeneca. Тому що населення позитивно сприймає заклик держави про необхідність вакцинації від COVID-19.

Про це зокрема йшлося під час онлайн брифінгу 6 квітня за участі заступника начальника управління охорони здоров'я ОДА Олега Бабіна та Ольги Присяжнюк, медичного директора ЦПМСД №4 м. Миколаєва, експерта управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА за напрямом сімейна медицина, регіонального тренера з питань вакцинації COVID-19.

Фото без опису

Вакциною «Коронавак» щеплюватимуть маломобільні групи населення і людей, які залучені в їх обслуговуванні. Відповідний розподіл затверджено Міністерством охорони здоров'я України. Що стосується підопічних інтернатних установ Міністерства соціального захисту населення та працівників цих закладів, наголосив заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА, вони отримають вакцину корпорації Pfizer.

Враховуючи особливості кожної сировини для щеплення, яка надалі надходитиме до регіону, відбуватиметься і підготовка бригад.

«Нині йде підготовка другої бригади для роботи з вакциною корпорації Pfizer. Одна бригада у нас була підготовлена раніше. Зараз навчається бригада з Баштанського району. Іще залучатимемо бригаду з Первомайщини, де знаходиться чимала кількість закладів Міністерства соціального захисту населення. Також для роботи з вакциною «Коронавак» 12 квітня буде проведено дводенний онлайн семінар. Далі відбудеться тестування медперсоналу, який працюватиме з цими вакцинами», - підкреслив Олег Бабін.

Для отримання стійкого імунітету обов'язково необхідно вакцинуватися двічі. Згідно з рекомендаціями МОЗу інтервал між щепленнями складає дванадцять тижнів, або 90 днів. Передумовою успіху є використання в обох випадках препарату з аналогічною платформою, акцентувала Ольга Присяжнюк.

«Наразі в ході вакцинальної кампанії природно виникають реакції. Варто зазначити, що вони є абсолютно типовими і нормальними для будь-якої вакцинації. Тобто в ході першої доби вони минають. Більш того, всі реакції фіксуються спеціалістами. Не є винятком в цьому і Миколаївська область. Протягом 14 днів, з моменту першої фіксації, за пацієнтом ведеться спостереження і розслідування випадку. Будь-яких моментів загрози життю учасників вакцинальної кампанії не зафіксовано», - поділилася Ольга Присяжнюк.

За умови наявності залишкових доз продовжуватимуть щеплення публічних осіб, що передбачено змінами до Дорожньої карти вакцинації.

Про це повідомляєМиколаївська обласна державна адміністраціяна офіційній сторінці у фейсбук.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь