Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ШАНОВНІ ВИНОГРАДАРІ ТА САДІВНИКИ – не втрачайте шанс отримати державну підтримку

Дата: 09.04.2021 11:51
Кількість переглядів: 880

 Поточного року в державному бюджеті передбачено видатки для фінансової підтримки суб’єктів господарювання – юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичних осіб – підприємців, що провадять діяльність у галузях садівництва, виноградарства та хмелярства. Порядок використання бюджетних коштів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.2005 № 587.

Суб’єкти господарювання, які хочуть взяти участь у програмі, мають звернутися в термін до15 жовтня до обласної комісії або комісії Мінекономіки (у відповідності до напрямку державної підтримки) та подати визначений Порядком перелік документів.

Обов’язковою умовою є наявність проектної документації на створення виноградників столових сортів, плодово-ягідних насаджень і хмільників або на створення виноградників технічних сортів.

До обласної комісії документи подають суб’єкти господарювання, які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники, бюджетні кошти надаються на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, для компенсації витрат (без урахування податку на додану вартість), здійснених у період з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року, за такими напрямками:

1) придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю - у розмірі до 80 % здійснених витрат (після проведення ними садіння або ремонту насаджень);

2) проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення - у розмірі до 50 % здійснених витрат (після завершення монтажних робіт);

3) закупівля техніки, механізмів та обладнання (зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві згідно із затвердженим Мінекономіки переліком такої техніки, механізмів та обладнання, - у розмірі до 30 % їх вартості.

Компенсація витрат за садивний матеріал не може перевищувати нормативи, у межах яких проводиться часткове відшкодування їх вартості, затверджені Мінекономіки.

 

До комісії Мінекономіки документи подають суб’єкти господарювання - виробники плодів, ягід та винограду, які провадять сільськогосподарську діяльність з обробки, переробки та/або консервації плодів, ягід та винограду, для компенсації до 50 % вартості:

1) нового будівництва та реконструкції холодильників для зберігання плодів, ягід, столових сортів винограду та хмелю власного виробництва, цехів первинної переробки винограду, плодів та ягід власного виробництва, об’єктів із заморожування плодово-ягідної продукції;

2) придбання ліній товарної обробки плодів та ягід, автоматизованих ліній з висушування плодів, ягід та хмелю власного виробництва, ліній з переробки плодів, ягід та технічних сортів винограду власного виробництва на соки, пюре, виноматеріали після завершення пусконалагоджувальних робіт.

Компенсації підлягає вартість об’єктів, введених в експлуатацію з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року, та/або вартість ліній, придбаних у той самий період.

АКЦЕНТУЄМО УВАГУ, що одноразово у 2021 році суб’єкти господарювання можуть отримати часткову компенсацію/доплату за період з 2019 по 2020 роки за напрямами та у розмірах, зазначених вище. Документи подаються відповідним комісіям до 1 травня або15 жовтня.

Протягом бюджетного року загальна сума державної підтримки за цими напрямками не може перевищувати 60 млн. грн на одного суб’єкта господарювання, з врахуванням повязаних з ним осіб.

У разі зацікавленості, для отримання більш детальної інформації звертайтеся до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефонами: (0512) 37 74 02, 37 78 35.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь