Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Святковим концертом відзначили День матері і Міжнародний день сім’ї

Дата: 14.05.2021 18:32
Кількість переглядів: 526

14 квітня в Березанському селищному будинку культури для мешканців та гостей громади відбувся святковий концерт «Українському роду нема переводу», приурочений до Міжнародного дня сімї та Дня матері.

Присутніх святкового заходу вітали секретар Березанської селищної ради Ірина Гопайнич та начальник соціального відділу селищної ради Наталія Матвієнко.

Фото без опису Фото без опису

З повагою і добрим словом було сказано про добре знані на Березанщині співочі родини. Людмила Жевлоченко і її донька Роза з Красного, які все своє життя віддають культурі. 25 років Роза з мамою були учасниками народного вокального ансамблю "Заграва», на районних і всеукраїнських заходах займали призові місця. Чоловік Рози Олександр 13 років був другим керівником та акомпаніатором цього колективу. Їхня донька Мілена унаслідувала батьківський талант, навчається в музичній школі. Олександр із Розою - незмінні учасники ВІА "БЕМА". Обоє працюють в дитячих садках та Будинку творчості школярів. Їх глядачі зустрічали бурними оплесками.

Фото без опису Фото без опису

Гопайнич Мирослав Васильович, колишній керівник Березанської газової дільниці з 30-річним стажем. Свій 60-річний ювілей відзначив сольним концертом у Березанському будинку культури. Нині своє життя він присвячує чотирьом онукам і пісням. Сьогодні аксакал родини з двома онуками подарували всім присутнім пісні та свої добрі ємоції.

Фото без опису Фото без опису

Родина Лозових з Чапаєвки, яку представляла їхня берегиня Катерина Лозова. ЇЇ чоловік і батько співочої родини Анатолій Миколайович закінчив музичну школу класу акордеона, вважався  одним  із кращих акордеоністів Кривого Рогу, грав в естрадному оркестрі інституту, був солістом-вокалістом цього колективу, призером обласних і студентських конкурсів. У селі Чапаєвці організував триголосий хор, в якому співали 50 чоловік. За його участі було створено вокально-інструментальний ансамбль "Ритм", який на всіх оглядах і конкурсах посідав тільки перші місця. Катерина була ведучою солісткою цього ансамблю.

В сім'ї Лозових народились 2 доньки Ірина та Наталя, які від батьків успадкували любов до музики та чудові голоси. Був створений сімейний вокальний ансамбль, який представляв Миколаївську область в Києві на звітному концерті. Їхній виступ був удостоєний найвищих оцінок. Доньки закінчили Миколаївський інститут культури і все життя пов`язали з піснею і музикою. Ірина – солістка Миколаївської обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів вокалістів, переможниця конкурсів імені Шаляпіна. Наталя – директор обласного Центру народної і художньої творчості, заслужена артистка України, викладачка вищого культосвітнього училища. Сьогодні Катерині Лозовій вдячні глядачі дарували «Браво!» і гучні аплодисменти.

Фото без опису

Особливі слова подяки були адресовані багатодітним матерям  та всім жінкам, які взяли у свої сім’ї на виховання дітей-сиріт. У великій, міцній і дружній сім’ї зберігаються і примножуються родинні звичаї, формується атмосфера високої духовності та моральності, патріотизму та щирої любові до рідного краю.

Терплячі, люблячі, мужні, нескоренні, вічні... Уклін вам і слава!

Фото без опису Фото без опису

На святковій сцені  Березанського селищного будинку культури виступали: вокально-інструментальний ансамбль БЕМА, дует Людмили і Рози Жевлоченко (акомпаніатор Олександр Безнисько), сімейний дует Мирослава Гопайнича з онуками Іваном та Євгенією, Катерина Лозова, ташинське тріо «Різні» з креативним художнім номером (керівник Євген Кузнецов), заслужена артистка естрадного мистецтваУкраїни, директор Березанського селищного Будинку культури ІринаЗіміна-Яценко.

Сценарист і ведуча святкового заходу – методист Будинку культури Валентина Волошина.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь