Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День відкритих дверей у Березанському народному історичному музеї

Дата: 17.05.2021 13:22
Кількість переглядів: 316

З нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв  Березанський народний історичний музей запрошує 18 травня 2021 року на День відкритих дверей.

Фото без опису

В програмі:

- 10:20 -11:05 – зустріч учнів Березанського ЗЗСО з учасниками бойових дій в Афганістані, учасниками АТО, волонтерами, учасниками  Революції Гідності.

Всі бажаючі відвідати Березанський народний історичний музей мають змогу з 9:00 до 17:00 переглянути експозиції, представлені в музеї.

Довідково: Міжнародний день музеїв відзначається у світі 18 травня. Цей день з’явився на календарі в 1977 році завдяки ІСОМ (International Council of  Museum – Міжнародна рада музеїв)  і відзначається з 1978 року більш ніж у 120 країнах світу.

За словами Жака Перо, президента ІСОМ: «Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь в нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї та суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій».

У 1985 році рішенням (№306 від 24.10.1985) та розпорядженням (№173-р від 12.11.1985)  Березанської районної ради народних депутатів було виділено приміщення під музей та створено робочу групу по збиранню експонатів музею. Офіційне відкриття музею відбулося 1 червня 1989 року, музей був краєзнавчим і налічував близько 400 експонатів. Рішенням сесії Березанської районної ради у 2009 році музей отримав назву «Березанський районний народний історичний музей».

Сьогодні наш музей має назву «Березанський народний історичний музей» Березанської селищної ради Миколаївської області, має 3 виставкові зали і налічує понад 1260 експонатів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь