Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На землях Березанської громади розпочинається будівництво акваферми по вирощуванню й переробці креветки

Дата: 19.05.2021 20:55
Кількість переглядів: 606

19 травня в приміщенні Березанської селищної ради директор ТОВ «Акваферма Тилігул» Любомир Гайдамака (Lubomir Haidamaka) провів презентацію акваферми, яку планують будувати поблизу села Прогресівка в поточному році. Потужність виробництва 500 тонн креветки на рік. Це буде найбільша ферма в Україні за потужністю виробництва.

На презентації були присутні очільник Березанської громади Валерій Хоміцький, депутат Миколаївської обласної ради Володимир Погадаєв, депутати селищної ради, спеціалісти ради та громадськість.

Фото без опису Фото без опису

Згідно з генеральним планом акваферми, на 10 гектарах будуть розміщені 4 об’єкти: загальне приміщення ферми орієнтовною площею 6 тис. кв. м (інкубаторій, приміщення для утримання маточного стада, для товарного вирощування, цех переробки та адміністративне офісне приміщення); комбікормовий цех потужністю до 6 тис. тонн корму на рік; свердловина, КТП; житлові приміщення для іноземних фахівців, котрі будуть запрошені для навчання основних технологій по розведенню та вирощуванню креветки й адміністративного персоналу та гуртожиток для робітників ферми.

Потужність лінії комбікормового цеху – до 6 тис. тонн екструдованого корму на рік. Це буде перший завод в Україні, що дасть можливість випускати високоякісні корми для риби й ракоподібних за бельгійською технологією та здійснити імпортозаміщення.

Фото без опису Фото без опису

Директор підприємства повідомив, що запуск даного виробництва дасть для громади понад 30 робочих місць; податки (земельний податок, ПДФО); можливості для залучення місцевих аграріїв, підприємців до процесу вирощування аквакультур на взаємовигідних умовах; розвиток дорожньої інфраструктури й перспективу відновлення понтонного мосту через Тилігульський лиман; розвиток бізнес-туризму.

По завершенню презентації Любомир Анатолійович дав вичерпні відповіді на всі поставлені запитання.

«Ми зацікавлені в створенні нових виробничих потужностей на території нашої громади, що дасть нові робочі місця й збільшення бюджету громади за рахунок податків та готові до соціального партнерства», - підсумував Березанський селищний голова Валерій Хоміцький.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь