Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Миколаївщині стартував п'ятий етап вакцинації - додатково буде відкрито 15 центрів масової вакцинації людей

Дата: 21.07.2021 14:01
Кількість переглядів: 573

Із 20 липня в Україні стартував п`ятий етап вакцинації, Миколаївщина має всі можливості для забезпечення всіх охочих вакцинуватись.

Про це йшла мова у вівторок, 20 липня, в ході онлайн наради заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Ігоря Кузьміна із головами районних державних адміністрацій, територіальних громад та медичною спільнотою області.

Фото без опису Фото без опису

«На рівні держави та керівника робіт з ліквідації прийнято рішення про початок п'ятої хвилі вакцинації населення. Таким чином всі громадяни віком від 18 років, можуть вакцинуватися за власним бажанням», - сказав заступник голови облдержадміністрації.

Наразі завдання посилюється, акцентував Ігор Кузьмін. Зокрема йдеться про розгортання в області додаткових 15 центрів масової вакцинації людей. Паралельно з якими функціонуватимуть й пункти щеплення.

Також він наголосив, що Центри вакцинації повинні здійснювати свою діяльність протягом семи днів на тиждень з 9.00 до 15.00 години. Своєю чергою пункти щеплення мають приймати громадян з 8.00 до 17.00. Їх телефони буде розміщено у засобах масової інформації.

На голів територіальних громад й старостів покладено обов`язок погодити графіки виїзду мобільних груп у віддалені населені пункти або забезпечити підвезення громадян до центрів вакцинації.

При цьому Ігор Кузьмін попередив представників влади та місцевого самоврядування про відповідальність за невиконання завдань з імунізації населення. Оскільки згідно зі статтею 11 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» відповідальність крім місцевих державних адміністрацій покладається й на органи місцевого самоврядування та санітарно-епідеміологічну службу.

Він зазначив, що вакцинація дасть можливість запобігти значному зростанню захворюваності та важкому перебігу коронавірусної хвороби, необхідності підвищення санітарних обмежень у разі загострення ситуації.

Станом на 21 липня в Миколаївській області всього вакциновано 134512 осіб, в т. ч. за минулу добу – 3031 особу.

Додамо, що в області працює 108 пунктів щеплення та 24 мобільні бригади. Протягом останнього місяця безпосередньо у Миколаєві та містах обласного підпорядкування запрацювали центри вакцинації, які надають послуги населенню навіть у вихідні дні.

Про це повідомляється на офіційній сторінці у фейсбук Миколаївська обласна державна адміністрація


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь