Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Аби не стати жертвою у руках торговців людьми – треба знати ВСЕ про дану проблему

Дата: 30.07.2021 12:48
Кількість переглядів: 789

Сьогодні, 30 липня, в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми в Березанській громаді проведено низку заходів. Мета – привернути увагу населення до проблеми торгівлі людьми, підвищити обізнаність громадян про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомити з правилами безпечної міграції, працевлаштування за кордоном.

Спеціалісти відділу соціального захисту населення селищної ради спільно з директором Центру соціальних служб та старшим інспектором Центру пробації провели в трудових колективах соціально-інформаційну Акцію «#людинаНЕтовар».

Разом із групою активних учнів Березанського закладу освіти провели на вулицях селища експрес-опитування перехожих щодо поінформованості про актуальну проблему та розповсюдили інформаційні матеріали з питань попередження та протидії торгівлі людьми.

Фото без опису Фото без опису

Директор Центру соціальних служб Березанської ТГ провела для безробітних громадян Центру зайнятості лекцію на тему «Торгівля людьми - це може статися з кожним».

У Березанській Публічній бібліотеці оформлено книжкову викладку з даної тематики.

Фото без опису Фото без опису

У Василівському й Калинівському старостатах працівники соціальної служби організували для населення перегляд фільмів «Життя на продаж» та «Станція призначення – життя». Це півгодинний навчальний фільм, який висвітлює проблеми торгівлі людьми та її складові частини: методи вербування, транспортування та типові форми експлуатації людей в умовах сучасного рабства. У фільмі також надано інформацію щодо легального та нелегального перебування за кордоном з метою навчання, праці та відпочинку. Навчальний фільм рекомендований Міністерством освіти та науки України для перегляду учням загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів України, педагогам, викладачам та батькам) та «Життя на продаж» (у фільмі роль ведучої виконала співачка Джамала, завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням жертв показує глядачам страшні подробиці торгівлі людьми. Фільм також навчає молодь, як можна залишитися у безпеці, обираючи роботу за кордоном).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь