Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В селищній раді започатковано проведення розширених нарад за участі керівників установ, підприємств, організацій різних форм власності, що знаходяться на території Березанської громади

Дата: 02.08.2021 16:22
Кількість переглядів: 453

Сьогодні, 02.08.2021 у приміщенні Березанської селищної ради під головуванням очільника громади Валерія Хоміцького відбулася розширена апаратна нарада за участю керівників підприємств, установ, організацій різних сфер діяльності, що знаходяться на території Березанської територіальної громади.

Це перша нарада у форматі діалогу між спеціалістами селищної ради і керівниками установ, започаткована селищним головою В. Хоміцьким з метою спільного обговорення та розв’язання існуючих у громаді проблем.

На нараді заслухали заступника селищного голови Людмила Кравцову та керівників профільних відділів. Піднімали перед представником АТ «Миколаївобленерго» питання стосовно планових відключень електроенергії, про які дана організація не повідомляє селищну раду, що унеможливлює зробити заплановану роботу.

Фото без опису Фото без опису

Валерій Альбінович піднімав питання спільного прибирання території селищної ради. Висловив думку про те, що кожна організація, установа, підприємство, ФОПи, господарі багатоповерхівок і приватних будинків мають дотримуватися Правил благоустрою селищної ради, не чекати приписи від селищної ради, а утримувати свої прилеглі території, квітники, палісадники в належному санітарному стані й не допускати розповсюдження карантинних рослин.

Стосовно критики деяких наших громадян у фейсбуці щодо роботи селищної ради, очільник громади сказав: «Не все так погано у нашій громаді. Селищна рада в поточному році, попри недоотримувані до місцевого бюджету надходження податків і зборів у зв’язку з карантинними обмеженнями COVID-19, продовжує утримувати освітню, медичну, соціальну сфери та проводить роботи по благоустрою населених пунктів. На сьогодні відремонтовано огорожу кладовища в Щасливому, відремонтовано водогін на Балайцях у Комісарівці, зроблено капітальний ремонт системи автоматичної пожежної сигналізації в Краснопільському навчальному закладі та Дмитрівському дитсадку. Аналогічна робота зараз ведеться у Березанському дитсадку. На даний час триває робота по капітальному ремонту тротуарної доріжки по вулиці Суворова від КП «Березань» до Млинового провулку. Встановлено металопластикові вікна і двері у приміщенні Березанського ДЮСШ. Розпочався ремонт порогу Комісарівського ЗЗСО.

Селищна рада уклала договори з підрядними організаціями на проведення поточного ремонту водогонів на вул. 1 Травня у Березанці, Василівці й Вікторівці. Уклала договори на виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію водогону у Краснопіллі та на капітальний ремонт системи опалення Центральної районної лікарні (вторинки). Виготовлена проєктно-кошторисна документація на капітальний ремонт стадіону «Фортуна» та нове будівництво зовнішнього освітлення від траси Одеса-Новоазовськ до вїзду в Березанку. Будівництво розпочнеться у вересні поточного року. На стадії розробки – проєктно-кошторисна документація на ремонт відділення невідкладних станів (або інфекційне відділення) у колишньому пологовому відділенні ЦРЛ.

Восени розпочнеться капітальний ремонт дороги по вул. Молодіжна (від соціального управління до магазину «Теремок»); за рахунок коштів державного бюджету і співфінансування селищного бюджету – капітальний ремонт дороги по вул. Дмитра Донцова (від «Теремка» до Банківського провулку).

Не залишаються без уваги комунальні підприємства громади, які забезпечують населення громади послугами водопостачання, водовідведення і вивозом ТПВ. На їх розвиток селищна рада виділяє кошти на оплату електроенергії, придбання насосів та технічне обстеження стану артсвердловин».

За підсумками 7-ми місяців 2021 року виконання податків і зборів становить 104,6%, при плані 37 млн 292,6 тис. грн до бюджету селищної ради надійшло 37 млн 885,2 тис. грн. Видатки на утримання громади за 7 місяців поточного року становлять 74 млн 404,4 тис. грн.

Розширені апаратні наради заплановано проводити щомісяця у перший понеділок, наступна нарада відбудеться 6 вересня.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь