Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Попереднє обговорення нових тарифів на комунальні послуги абонентів КП "Березань" абонентів за "круглим столом"

Дата: 04.08.2021 15:23
Кількість переглядів: 858

04.08.2021 за "круглим столом" відбулося попереднє громадське обговорення запропонованих тарифів на водопостачання 32,38 грн, водовідведення 28,15, вивіз ТПВ 15,80, запропонованих КП «Березань», в якому взяли участь профільні спеціалісти селищної ради, депутати та виконком селищної ради, громадськість. Посилання на калькуляції розрахунків знаходяться знизу тексту.

Інформування споживачів про намір зміни цін з обгрунтуванням буде офіційно оприлюднено протягом 5 днів з дня письмового подання відповідних розрахунків до органу, уповноваженого встановлювати тарифи.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

За "круглим столом" обговорили планові витрати, пов’язані з централізованим водозабезпеченням, водовідведенням та вивозом ТПВ для абонентів КП «Березань». Простими словами – це розрахунки нових тарифів на послуги, що надає комунальне підприємство. Калькуляції розрахунків представив в. о. директора КП «Березань» Геннадій Заїка.

Комунальне підприємство розробило проєкт нових тарифів на послуги у зв’язку з тим, що діючі тарифи, прийняті рішенням виконкому Березанської селищної ради від 12.02.2019 № 1, не забезпечують покриття фактичних витрат наданих комунальних послуг (підвищення мінімальної заробітної плати, зміна тарифів на електроенергію, вартість пально-мастильних матеріалів, підвищення вартості товарно-матеріальних цінностей).

Свою думку стосовно нових тарифів висловили майже всі присутні. Були  "за" і "проти" щодо підвищення тарифів на водопостачання 32,38 грн, водовідведення 28, 15 грн, дехто вважають їх не завищеними. Було рекомендовано комунальному підприємству ретельно проаналізувати надані розрахунки відповідно до реальних витрат, звернути увагу на постійну роботу із систематичними неплатниками  та застосовувати до боржників заходи з погашення боргу (судові позови, часткове обмеження водопостачання та інше).  

Закликаємо абонентів КП «Березань» до активного обговорення та внесення пропозицій.

 

КАЛЬКУЛЯЦІЯ РОЗРАХУНКУ економічно обгрунтованих планових витрат, пов'язаних з централізованим водопостачанням для населення (завантажити)

 

КАЛЬКУЛЯЦІЯ РОЗРАХУНКУ економічно обгрунтованих планових витрат, пов'язаних з централізованим водовідведенням (завантажити)

 

КАЛЬКУЛЯЦІЯ РОЗРАХУНКУ економічно обгрунтованих планових витрат, пов'язаних з вивозом твердих побутових відходів (ТПВ) (завантажити)

 

КАЛЬКУЛЯЦІЯ РОЗРАХУНКУ економічно обгрунтованих планових витрат, пов'язаних з наданням послуги з проведення з асенізації (завантажити)

 

Фото без опису


Коментарі:

Тетяна Чудна
2021-08-06 11:19:12

Шановний Анонім! Ваше питання слушне. Дякуємо за активну громадську позицію. Очікуйте на наступному тижні на нашому сайті офіційне Повідомлення про наміри щодо введення нових тарифів на комунальні послуги. Прохання поставити Ваше запитання під офіційним Повідомленням.

Анонім
2021-08-05 12:07:30

Оприлюдніть кількість споживачів, які користуються послугами КП Березань? Цікавить по всім видам послуг окремо!

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь