Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сімейний патронат: коротко про головне - зробити дітей щасливими

Дата: 17.09.2021 10:52
Кількість переглядів: 900

Батьки – це мама і тато. Роль батьків щодо дитини має складний та глибокий характер. Вони приводять дитину у світ та виховують її від самого народження, люблять її, піклуються про неї та несуть відповідальність за її долю.

Але іноді буває так, що батьки не можуть виконувати свої обов’язки, життя дітей в сімї стає нестерпним, більше схожим на повну бездоглядність або на суцільне насильство.

Тоді держава має забезпечити перебування дитини в таких умовах, які найменш травматично впливають на її психологічний стан та забезпечують її найкращі інтереси. Такі умови може створити послуга «патронат над дитиною».

Фото без опису

 

Що таке «патронат над дитиною»?

Це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на   період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

 

Що дає послуга «патронат над дитиною» самій дитині?

- забезпечує захист її прав;

- надає дитині та її сім’ї послуги, спрямовані на повернення дитини у сім’ю та забезпечення найкращих інтересів дитини.

 

Хто підтримує дитину в сім’ї патронатного вихователя?

З моменту влаштування дитини під патронат саме патронатний вихователь несе повну відповідальність за життя, збереження та поліпшення здоров’я дитини.  

Він професійно та майстерно налагоджує стосунки з дитиною, яку розлучено зі своїми батьками, оцінює її потреби, створює сприятливі, комфортні умови для розвитку та соціально-психологічної реабілітації дитини, формує чи підтримує важливі для неї родинні стосунки, а також готує дитину до повернення у свою родину або допомагає налагодженню контактів дитини з її новою сім’єю.  

Так як послуга має надаватися на високому професійному рівні, особи, які виявили бажання стати патронатними вихователями (кандидати у патронатні вихователі), мають відповідати визначеним законодавством вимогам, а також пройти спеціальне навчання.

Якщо Ви бажаєте підтримати дитину та стати патронатним вихователем, Ви можете звернутися до центру Центру соціальних служб Березанської селищної ради за адресою: смт Березанка, вул. Центральна, 33, 1-ий поверх, тел. 2-12-85,  (066)454-24-71 , директор Центру Олена Ковєнєва.

Необхідний такий пакет документів:

•        заява;

•        копія свого паспорта та кандидата у помічники патронатного вихователя;

•        копія трудової книжки (за наявності);

•        висновки про стан свого здоров’я та кандидата у помічники патронатного вихователя;

•        довідки від нарколога, психіатра та фтизіатра, у т.ч. і для осіб, які проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

•        довідки про відсутність судимості, у т.ч. і у повнолітніх членів сім’ї, які проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

•        документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

•        письмова згода на влаштування дітей до цієї сім’ї усіх повнолітніх членів сім’ї кандидата у патронатні вихователі, які проживають разом з ним, а також дітей, за умови досягнення ними віку, коли вони спроможні самостійно висловлювати свою думку.

Патронатні вихователі отримують грошову допомогу (за надання послуг та утримання дітей відповідного віку і кількості) та професійну підтримку.

Фото без опису

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь