Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Березанщина відзначила День партизанської слави

Дата: 22.09.2021 10:25
Кількість переглядів: 341

22 вересня, у День партизанської слави, в Березанці зібралася місцева спільнота біля меморіалу загиблим воїнам аби вшанувати пам'ять героїчного подвигу уславлених партизанів і підпільників Другої світової війни. У мітингу взяли участь перший заступник Березанського селищного голови Ірина Компанієнко, колективи структурних підрозділів селищної ради, колектив управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Миколаївської РДА, педагоги, медики, громадськість.

Фото без опису Фото без опису

Партизанський рух зародився у перші дні віроломного вторгнення німецько-нацистських загарбників на нашу рідну землю й відзначався невичерпним джерелом патріотизму і єдністю народу. Головні удари партизани наносили по комунікаціях противника, допомагали наступу радянських військ. В Україні під час війни в тилу ворога воювало 500 тисяч чоловік.

Підпілля діяло і на Березанщині в селах Ташине, Анатолівка, Лимани, Рибаківка. Незважаючи на заборони окупантів, порушення яких каралося смертю, люди не мирилися з окупаційною владою і всіляко протидіяли їхньому режиму. Завдяки діям підпільників окупантам так і не вдалося налагодити сільськогосподарське виробництво на нашій Березанській землі.

Бої на Тилігульському лимані носили опорний характер. Противник підтягнув резерви, використовуючи природні перешкоди як черговий рубіж з розвиненою системою вогню. Особливо важко у боях на Тилігулі прийшлось 109-ій та 86-ій гвардійським стрілецьким дивізіям.

Багато часу минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли і на нашу землю прийшов мир, за який заплачено ціною життя мільйонів людей. На знак вдячності за їхній жертовний подвиг учасники мітингу поклали квіти до меморіалу воїнам-землякам і хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за нашу рідну землю і дарував нам мир.

Нехай цей день передається з покоління в покоління і надалі й зберігає в наших серцях такі величні поняття як Батьківщина, честь, обов’язок і пам'ять.

Фото без опису Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь