Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Юрій Гранатуров: Кількість госпіталізацій та важких випадків COVID-19 зростає через те, що багато людей невакциновані

Дата: 26.10.2021 13:35
Кількість переглядів: 348

У КНП «Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» розгорнуто 280 ліжок для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, з них 178 зайнято. Але тут наразі існує проблема недостатньої кількості лікарів для обслуговування пацієнтів з COVID-19.

Для ознайомлення з ситуацією та розв'язання даної проблеми у понеділок, 25 жовтня, до закладу приїхали заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Максим Безносенко.

Фото без опису Фото без опису

Юрій Гранатуров зазначив що у даному закладі охорони здоров’я є всі умови для лікування хворих на COVID-19.

«Лікарня забезпечена двома кріоциліндрами по три тонни, які наразі заправляються два рази на тиждень, є достатня кількість ліжкомісць, але не вистачає медичного персоналу. Тому, найближчим часом проведемо нараду, для того аби окреслити подальші кроки для розв’язання даного питання і швидко виправити ситуацію», - розповів він.

Заступник голови Миколаївської ОДА наголосив, що кількість госпіталізацій та важких випадків COVID-19 зростає через те, що багато людей невакциновані та закликав всіх вакцинуватися для того, аби захистити себе та оточуючих від складного перебігу хвороби.

Також Максим Безносенко поінформував, що наразі у закладі 100 людей знаходиться на високопотоковому кисні, 78 – використовують кисневі концентратори.

«Є можливість лікувати ще близько 100 людей, але в цьому закладі бракує медичного персоналу, а саме: 6 лікарів, 2 анестезіологів, близько 15 медсестер та 13 молодших медсестер. Будемо у швидких темпах шукати медпрацівників», - зазначив він.

Максим Безносенко ще раз наголосив, що на сьогодні у Миколаївській області госпіталізовано з підтвердженим випадком COVID-19 - 95,8 % невакцинованих, а ті, хто перебуває в реанімаціях – майже 100 % невакциновані.

У свою чергу, медичний директор Миколаївського регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру Світлана Стригуль зауважила, що персонал закладу наразі працює з дуже великим перенавантаженням.

«На сьогодні в «ковідному» відділенні закладу працює 11 лікарів, з них 4 – анестезіологи, інші – це пульмонологи та фтизіатри. Ми розв'язали питання надання медичної допомоги хворим на COVID-19 в загальному за рахунок резерву нашого персоналу. Всі працюють з великим навантаженням і емоційно вигорають», - зазначила Світлана Стригуль.

Цього ж дня була здійснена ще одна робоча поїздка до КНП «Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня», де було обговорено всі робочі моменти по закладу з головним лікарем Олександром Пліткіним.

«Сьогодні ми ще провели нараду, стосовно того, що закладу було виділено державну субвенцію на придбання додаткових альтернативних джерел постачання кисню. Так, 4 млн грн на це обладнання буде передбачено субвенцією, але необхідне ще співфінансування з місцевого бюджету. І ми можемо з впевненістю сказати, що ми у повному обсязі зможемо ефективно використати всю державну субвенцію для обласної дитячої клінічної лікарні», - розповів Юрій Гранатуров.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь