Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч за «круглим столом» влади Березанської громади і представників медицини

Дата: 11.01.2022 16:45
Кількість переглядів: 611

Сьогодні, 11.01.2022, за ініціативою Березанського селищного голови Валерія Хоміцького відбувся круглий стіл за участю очільника громади Валерія Хоміцького, його заступника Людмили Кравцової, директорів первинної та вторинної ланки медичної допомоги Сергія Токаря та Наталії Таранової, лікарів Наталії Делюк, Ольги Носуленко та заступника головного лікаря Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Ірини Донець.

Фото без опису

Предметом обговорення стало два питання. Це порядок транспортування пацієнтів бригадами екстреної (швидкої) медичної допомоги у заклади охорони здоров’я та розміщення Березанської бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги у приміщенні Центральної районної лікарні.

Обговоривши дані питання, визначили чіткі дії обох ланок медицини Березанської громади. Відповідно до наказу МОЗ України від 26.03.2021 № 583 є порядок транспортування хворих до медзакладів. Згідно з цим наказом, рішення про транспортування до медзакладу приймає керівник бригади екстреної медичної допомоги за згодою пацієнта або його родичів. Кожен пацієнт повинен тримати телефонний зв'язок із своїм сімейним лікарем.

Бригади "швидкої допомоги" приїздять у випадку невідкладних станів, які викликані нещасними випадками, раптовими захворюваннями, ускладненням вагітності. В такому випадку пацієнту не потрібна декларація з лікарем чи направлення від нього. Відповідальність бригади «швидкої допомоги» в тому, щоб оперативно приїхати до пацієнта, оцінити його стан, встановити попередній діагноз, надати екстрену медичну допомогу та за потреби транспортувати пацієнта до відповідної лікарні вторинної або третинної ланки.

Наприклад, пацієнта з підозрою на інсульт чи інфаркт, швидка має транспортувати в найближчу лікарню, яка має контракт з Національною службою здоров’я України, оскільки саме в такому закладі є необхідні фахівці та обладнання, щоб надати якісну медичну допомогу. Березанська ЦРЛ такого пакету не має. Але якщо у пацієнта загрозливий для життя стан, то бригада «швидкої допомоги» має право госпіталізувати його у найближчий заклад охорони здоров’я, незалежно від наявності вільних ліжок та підпорядкованості. І тільки після стабілізації стану може вирішуватись питання щодо подальшого транспортування у відділення іншого закладу охорони здоров’я.

Щодо другого питання, то Березанська бригада екстреної (швидкої) медичної допомоги до 1 жовтня 2022 року розміщуватиметься у нинішньому приміщенні, тобто на 1-му поверсі хірургічного-терапевтичного відділення.

Підсумовуючи засідання круглого столу, селищний голова Валерій Хоміцький сказав: «Кожен із нас несе відповідальність за оперативне і якісне медичне обслуговування людей нашої і сусідньої громади. Тому березанські первина і вторинна ланки медичного обслуговування та швидкої допомоги мають працювати спільно і злагоджено».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь