Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Березанській громаді відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 12:55
Кількість переглядів: 581

Щороку Березанська селищна рада 15 лютого збирає воїнів-інтернаціоналістів громади, аби разом виявити подяку військовим ветеранам, котрі у мирний час з честю виконували свій інтернаціональний обов’язок у «гарячих точках» - Афганістані, Єгипті, Іспанії, Ефіопії, Анголі, Кубі, Югославії, Іраку.

Традиційно колишніх воїнів-інтернаціоналістів зустрів Березанський селищний голова Валерій Хоміцький і усі разом вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів покладанням живих квітів до символічного пам’ятника воїнам-афганцям, що встановлений на території військкомату.

Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису

Затим на колишніх воїнів чекав урочистий захід у Березанському будинку культури, який пройшов у теплій і дружній атмосфері. Захід розпочався переглядом документального фільму про спогади учасників бойових дій в Афганістані, який до сліз зворушив усіх без винятку присутніх, особливо «афганців». Війна в Афганістані тривала майже 10 років (1979-1989) і зачепила своїм чорним крилом багато українських сімей.

Будь-яка війна – велика трагедія для людства, вона нехтує найціннішим – людським життям. Багато солдатів повернулися додому у цинкових гробах. Пам'ять про їх подвиг ми свято зберігаємо в наших серцях. Не повернулися до рідних домівок і наші земляки – Сергій Мазуренко з Кімівки, який загинув 7 жовтня 1983 року, та Віталій Бакуринський із села Виноградне Коблівської громади, який посмертно нагороджений орденом «Червоної зірки».

Воїнів-інтеранціоналістів привітали Березанський селищний голова Валерій Хоміцький, начальник соцвідділу селищної ради Наталія Матвієнко, полковник Миколаївського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Віталій Чередніченко.

З теплими словами до колишніх воїнів звернулися Михайло Зінін та голова ради воїнів-інтернаціоналістів Володимир Каценюк.

Фото без опису Фото без опису

З великою зацікавленістю воїни-побратими передивлялися книгу «Память, которой не будет конца…», в якій на 414-ій сторінці відомості про нашого земляка, стоматолога Березанської ЦРЛ Григорія Хрипунова, котрий виконував свій інтернаціональний обов’язок у Єгипті і призивався з Первомайська.

Для воїнів-інтернаціоналістів на заході звучали "афганські" пісні у виконанні Анатолія Шатайла.

Фото без опису Фото без опису

Довідково: 51 «афганець» Березанської громади до сьогоднішньої дати отримали одноразову виплату з бюджету селищної ради в розмірі 1000 грн, до того ж 7 ветарнів-інвалідів отримали по 3190 грн із обласної субвенції.

#Афганнашбіль

#ДепартаментсоцзахистуМиколаївськоїОДА

#УСЗНМиколаївськоїРДА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь