Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пілотні проєкти Міністерства юстиції України

Дата: 17.02.2022 13:01
Кількість переглядів: 684

«Онлайн-запис через Інтернет на прийом до відділів ДРАЦС». Подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет

Змістом цього пілотного проекту є можливість громадян подавати заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет, а саме, за допомогою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».На веб-порталі кожен може подати до вищевказаних відділів наступні заяви:  про державну реєстрацію шлюбу; про державну реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду; про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей; про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України; про зміну імені; про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану; про надання витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян; про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання.

 «Шлюб за добу»

В рамках пілотного проекту мінімальний термін для реєстрації шлюбу з моменту подання заяви скорочено з 30 днів до 1 доби. «Шлюб за добу» – чудова можливість для пари, яка вирішила побратися і не бажає чекати.

Державна реєстрація народження дитини та реєстрації місця проживання дитини в пологовому будинкуприйняття працівниками відділу документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видача свідоцтв про народження дітей,  безпосередньо у медичних закладах. З цього питання працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану здійснюється виїзний прийом громадян безпосередньо у заклади охорони здоров’я, де приймаються пологи. Суть заходу полягає у можливості отримання свідоцтва про народження дитини  ще до виписки з пологового будинку.

Фото без опису

Електронний сервіс з проставлення апостиля

Завдяки запровадженню електронного сервісу з проставляння апостилю: будь-яка особа може з паспортом та відповідними документами, на яких необхідно проставити апостиль, звернутися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Із запровадженням Електронного реєстру апостилю значно спростився порядок подачі документів для проставляння апостилю та їх отримання. Громадянам не потрібно їхати до Києва, достатньо звернутися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Комплексна послуга «єМалятко»

«єМалятко» – це перший випадок застосування в Україні нового принципу оптимізації державних послуг – з огляду на життєві та бізнес-ситуації.

об’єднує 10 послуг, пов’язаних із народженням немовляти, які можна буде отримати за однією заявою:

- державна реєстрація народження

-визначення походження дитини;

- реєстрація місця проживання;

-  призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;

- внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я;

- реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

- видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;

- визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

- внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номеру запису в ньому.

- грошова компенсація за «пакунок малюка»омпенсацію можуть оформити лише ті батьки, які обрали гроші замість пакунка малюка в пологовому будинку або управлінні соцзахисту населення.

Подати заяву батьки зможуть одразу ж в пологовому будинку, в ЦНАПі, онлайн, в органі державної реєстрації актів цивільного стану або поштою.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь