Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома мешканців Березанської громади та внутрішньо переміщених осіб

Дата: 30.03.2022 09:54
Кількість переглядів: 275

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року № 269, якою внесено зміни до Порядку оформлення та видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, Центр надання адміністративних послуг Березанської селищної ради розпочав видачу таких довідок.

Якщо внутрішньо переміщена особа на даний час проживає на території Березанської ТГ, може звернутись до Центру надання адміністративних послуг за адресою: смт Березанка, вул. Центральна, 33.

Для отримання довідки внутрішньо переміщені особи подають документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документи, що підтверджує спеціальний статус, або свідоцтво про народження дитини. У разі відсутності відмітки про реєстрацію місця проживання — особа подає документи, що підтверджують факт проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення, на день виникнення обставин, що спричинили внутрішнє переміщення (ОК-7, трудова книжка, право власності тощо).

Також повідомляємо, що з 31 березня 2022 року внутрішньо переміщені особи зможуть подати заяву про взяття на облік в електронній формі з використанням мобільного додатку Дія.

Для подання заяви особі необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія або оновити застосунок, якщо уже встановлений. І з увімкненою функцією геолокації пройти електронну ідентифікацію. Заява про взяття на облік формується засобами мобільного додатку Порталу Дія у порядку електронної інформаційної взаємодії з державними реєстрами автоматично.

Після включення відомостей про особу до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб така особа може сформувати засобами Порталу Дія електронну довідку, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення та взяття на облік такої особи.

Після формування довідки особа може сформувати заяву для отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з використанням мобільного додатку Порталу Дія.

Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 14 квітня 2022 року, буде надаватись починаючи з березня 2022 року.

ПРИЙОМ ДОКУМЕНТІВ АДМІНІСТРАТОРАМИ ЦНАП ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ТАКОЇ ДОПОМОГИ РОЗПОЧНЕТЬСЯ З 04 КВІТНЯ 2022 РОКУ.

Перш ніж іти до ЦНАПу - зателефонуйте нам. Можливо нам вдасться вирішити ваше питання в телефонному режимі, або мінімізувати кількість відвідувань, погодивши перелік документів, необхідних для отримання послуги.

Отримати консультацію можна за телефонами: 095-514-78-52, 2-13-54

Водночас нагадуємо, що ЦНАП завжди відкритий для Вас, ми працюємо з понеділка до п'ятниці, субота та неділя – вихідні.

Бережіть себе та своїх рідних!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь