Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІНФОРМАЦІЯ ПО БЕРЕЗАНСЬКІЙ ГРОМАДІ СТАНОМ НА 9:40 13.05.2022

Дата: 13.05.2022 13:18
Кількість переглядів: 837

В період з 9 по 13 травня 2022 року громада працювала в режимі воєнного часу злагоджено, виконуючи свої завдання та функції. Фото без опису

 

Райспоживтовариство. Відмічаємо певне зростання цін в магазинах на товари у зв’язку з підвищенням вартості паливно-мастильних матеріалів. Проводиться моніторинг цін, в наявності є практично всі необхідні промислові та продовольчі товари.

Соцслужба опікується питаннями внутрішньо-переміщених осіб, дітей-сиріт, пенсіонерами та іншими соціально-незахищеними верствами населення. Станом на сьогодні в громаді – 1640 внутрішньо-переміщених осіб. Надається гуманітарна допомога (продуктові набори, засоби гігієни, одяг, лікарські засоби). В разі виникнення проблем звертайтесь до селищної ради, старост та соціальних працівників. Селищна рада працює над збільшенням кількості місць для проживання внутрішньо-переміщених осіб. У воєнний період державою спрощено процедуру встановлення опіки над дітьми.

ЖКГ. 56 осіб – власників житла, які безкоштовно розмістили внутрішньо-переміщених осіб подали заявки на компенсацію витрат за житлово-комунальні послуги до сектору ЖКГ та благоустрою. Всі заявки на виплату передані до Миколаївської ОВА. Звернена увага керівників установ, організації щодо підготовки до нового опалювального сезону. Подяка мешканцям смт. Березанка, відділу освіти, КП «Березань» за організацію поливу дерев вздовж берега р. Сасик. Закликаємо всіх долучатися до поливу дерев, адже це наше майбутнє місце відпочинку. Прохання до всіх власників худоби, яка випасається біля р. Сасик: наглядати за худобою і не допускати пошкодження дерев, у випадку виявлення – на порушників будуть складатися протоколи про адміністративні правопорушення.

КП Березань вирішує поточні проблеми з водозабезпеченням. Дирекція КП Березань просить мешканців громади своєчасно оплачувати комунальні платежі, що дасть змогу стабільно працювати підприємству. Зменшився напір води через полив городів, просимо регулювати цей процес. У воєнний час комунальні підприємства тарифи на послуги не змінюють.

Держпродспоживслужба. Підняли питання отруєння бджіл в с. Новофедорівка через несвоєчасне попередження керівниками сільгосппідприємств про обробку полів. Прохання до старост, керівників сільгосппідприємств повідомляти про обробку полів. Проведено спільне обстеження умов торгівлі на ринку та автовокзалі в смт. Березанка. Прийнято рішення: терміново забезпечити продаж м’ясної продукції виключно в критому павільйоні на центральному ринку. Всі реалізатори попереджені. Керівникові ринку необхідно створити умови для їх розміщення.

Електрослужба. Станом на 13.05.2022р. є значні борги за споживання електроенергії юридичними особами, у зв’язку з чим прохання їх оплачувати.

Газета Березань відновлює друк та доставку газети «Березань» підписувачам. Також газета буде реалізовуватися через магазини.

Медицина. Заклади працюють в штатному режимі, окрім мешканців громади йде прийом внутрішньо-переміщених осіб. Мають достатній запас медикаментів на 1 місяць. Розпочав роботу пункт здоров’я в с. Малахове. Подяка за надання гуманітарної допомоги первинній та вторинній ланці медицини.

З метою наповнення бюджету просимо всіх власників підприємств, фермерських господарств вчасно сплачувати податки до місцевого бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь