Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Березанська громада: гуманітарна допомога населенню під час війни

Дата: 16.05.2022 13:57
Кількість переглядів: 561

З початком вторгнення російських загарбників на територію України кожен із нас певною мірою став причетний до долі нашої країни. Війна згуртувала, обєднала українців на всіх фронтах – на полі бою, в тилу, підштовхнула людей до об’єднання заради забезпечення соціального захисту населення.

В перші дні війни мешканці Березанської громади  самоорганізувалися в так звані «батальйони» волонтерів, до яких входять соціальні працівники селищної ради, старости, освітяни, кухарі, медпрацівники, фермери і мешканці сіл Красне, Комісарівка, Дмитрівка, Краснопілля, Ташине, Щасливе, Калинівка, Матіясове, Лимани. Ми всі щодня на так званій гуманітарній передовій: готуємо їжу та доставляємо воїнам ЗСУ і територіальної оборони продукти харчування, ліки, побутові речі, одяг тощо.  Одним словом, разом працюємо на скоріше наближення нашої перемоги і свято в це віримо. Сподіваємось, що наші захисники щодня відчувають нашу підтримку, безмежну любов і подяку.  

 

Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису                                      

Березанська громада також простягнула руку помочі внутрішньо переміщеним громадянам, якими опікується відділ соціальної допомоги населення селищної ради. На території Березанської територіальної громади  станом на 16 травня  2022 року  зареєстровано 1695 чоловік, з них 449 дітей. Це переважно громадяни  з Миколаєва та Миколаївської області, а також з Харкова, Херсону, Луганська, Києва, Одеси (103 чоловік).

Найбільше переселенців проживають в Калинівському, Дмитрівському, Краснопільському та Лиманівському старостинських округах. Вони отримують продуктові набори, одяг, засоби гігієни, постільну білизну, а також ліки.

Проте  робота соціального відділу  не обмежується лише турботою про переселенців. Незважаючи на воєнний час, продовжує працювати Центр з надання соціальних послуг, який сьогодні обслуговує 80 осіб похилого віку. 

Послуги  надаються відповідно до Державного стандарту: покупка та доставка товарів, ліків, миття посуду, винесення сміття, приготування їжі, прибирання житла, допомога на присадибній ділянці, прання білизни та одягу, заміна постільної, а при потребі і натільної білизни,  плата за комунальні послуги тощо. Всі отримують   продуктові набори  з гуманітарного штабу Березанської селищної ради.

У кожного соціального  робітника є графік роботи, де вказано години відвідування підопічних. 

Також  надаються послуги швачки і перукаря, які при можливості виїжджають в села громади. Чуємо подяку від населення і про роботу пункту прокату технічних засобів реабілітації, адже на сьогодні купити інвалідний візок потребує значних коштів, та й ті ж самі ходунки, милиці, палиці.

 

Гуманітарний штаб був створений Березанською селищною радою з перших днів війни. Розпочинали зносити речі, продукти харчування, одяг, засоби гігієни люди із  сіл нашої громади і відправляли на потреби ЗСУ.

Висловлюємо подяку  місцевим волонтерам, фермерам, підприємцям, громадянам, які наповнюють гуманітарний штаб і сьогодні. Дякуючи фермерам та керівникам господарств, із отриманого від них зерна ми поповнили запаси гуманітарного штабу  продукцією місцевої фірми «Мрія». Цією продукцією та іншою гуманітарною допомогою скористалися 1106  пенсіонерів, 584 дітей з багатодітних сімей, 33 сім’ї, у яких діти під опікою, 4 прийомні сім’ї,  137   матерів одиначок,  87 дітей із сімей зі складними життєвими обставинами, які знаходяться на обліку у Службі у справах дітей селищної ради, 864 сім’ї із складними життєвими обставинами, які залишилися у воєнний час без роботи і продовжуємо щоденно надавати  гуманітарну допомогу цій категорії громадян,  574 члени територіальної оборони та громадського об’єднання «Захисник», 1679  внутрішньо переміщених осіб. Цей перелік можна ще продовжувати.  

 

Ще раз хочемо подякувати ТОВ ДТЕК за 10 тонн замороженої курятини, продукти харчування, медикаменти та генератор; Центру волонтерства та захисту за продукти харчування, медикаменти та дитячі засоби гігієни; Великоплосківській сільській раді Одеської області за продукти харчування; фермерським господарствам Березанської громади за зерно; БО «Комітету медичної допомоги в Закарпатті» за продукти харчування і дитячі засоби гігієни; Миколаївській районній військовій адміністрації за 56 ящиків окорочків, 1520 кг замороженої яловичини, 1416 кг замороженої курятини та 1500 коробок продовольчих наборів для біженців, ГО «Майдану Стрійщини» за продукти харчування і засоби дитячої гігєни; підприємству "Лілія Тігрі" за продукти харчування; А. Клишу за надані м’ясні консерви, Олексію Туманову і Тетяні Чичкалюк та іншим. Загалом зібрано було 85 тонн гуманітарної допомоги. На всі види продукції, яка видавалася, є прізвища і підписи громадян.

Отож, якщо хтось знаходиться у складних життєвих обставинах –  звертайтеся до відділу соціального захисту населення Березанської селищної ради (кабінет № 2, 1-ий поверх), або за телефоном (05153)2-12-27.

Але, поряд із цим населення повинно розуміти, що у штабі повинен бути і запас продуктів на випадок непередбачуваного сценарію, наприклад, організації польової кухні для всіх верств населення.

Деколи чуємо нарікання незадоволених роботою гуманітарного штабу. Найчастіше вони надходять від людей, які претендують на гуманітарну допомогу, маючи при цьому задовільний матеріальний стан.

Березанська селищна рада будує свою роботу так, щоб кожен переселенець, одинокий мешканець, пенсіонер, інвалід найвіддаленішого села громади почував себе комфортно, був захищеним у цей складний для країни час.

 

Начальник відділу соціального захисту                          Наталія МАТВІЄНКО


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь