Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення селищної ради до мешканців Березанської громади щодо поводження з безпритульними собаками

Дата: 30.06.2022 14:28
Кількість переглядів: 439

Відповідно до  Законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про ветеринарну медицину», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про благоустрій в населених пунктах», Кримінального кодексу України, Правил благоустрою Березанської селищної ради, кожен громадянин повинен гуманно ставитись до тварин, нести персональну відповідальність за жорстоке поводження з ними, а також  створити умови для утримання собак, котів та інших хижих тварин.Фото без опису

Останнім часом на території громади збільшилася чисельність безпритульних собак. Це тварини, яких викинули на вулицю бездушні і безвідповідальні господарі.  Зафіксовано напади на людей, з них – два укуси. Селищна рада займалася питанням влаштування безпритульних собак у Миколаївський притулок. Утримання четверолапих - дороговартісне. Враховуючи воєнний стан  в Україні та зменшення надходжень до бюджету, селищна рада сьогодні не має фінансової можливості оплачувати утримання безпритульних собак. До того ж, Миколаївський притулок зараз не приймає тварин.

Березанська селищна рада звертається до власників приватних садиб, багатоквартирних будинків, керівників установ, організацій та підприємств громади:

- не влаштовувати місця утримання собак біля багатоквартирних будинків, у парковій зоні, обабіч пішохідних доріжок тощо;

- господарям тварин забезпечити належні умови для їх утримання (провести щеплення від сказу, обов’язково утримувати на ціпку або на обгородженій території);

- керівникам підприємств, установ, організацій, які мають приручених собак, облаштувати спеціальні місця для їх утримання з обов’язковим триманням на ціпку;

- вигулювати собак лише на ціпку в місцях, окрім дитячих та спортивних майданчиків та масового відпочинку людей.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Домашня тварина, яка через безвідповідальність людей стала безпритульною, в більшості випадків стає агресивною і небезпечною для людей. Особливо для маленьких дітей!

Безпритульні собаки можуть бути носіями інфекційного захворювання на сказ.

Якщо Ви приручили чотирилапого, несіть за нього відповідальність, обмежте природну волю домашніх тварин, виключіть їх вільне переміщення за межами квартири, подвір’я, окремого будинку, адже собаки утворюють напіввільні угруповання, що здатні розмножуватися поза контролем людини..

У разі встановлення факту жорстокого поводження з собаками, вільного переміщення домашніх тварин по території громади, облаштування місць утримання собак в громадських місцях – селищна рада звертатиметься до правоохоронних органів, за чим може послідувати адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

 

 


Коментарі:

Тетяна
2022-09-28 22:24:25

Доброго вечора. Стаття цікава, але нажаль не діє на території біля нової пошти, за адресою смт. Березанка, вул. Суворова 62. Зграя безпритульних собак, вільно бігає, та нападає на людей. Будь ласка, прийміть міри.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь