Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб

Дата: 06.07.2022 09:47
Кількість переглядів: 463

Дедалі більше українців вже поступово повертаються до своїх домівок. Однак що робити, якщо у рідному місті все ще небезпечно, а грошей на оренду квартири бракує? У такому випадку держава може забезпечити вас безоплатним житлом. Програма Єднання заради дії спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Stabilization Support Services підготували корисну інфографіку.

У першу чергу на житло з державного фонду мають право: Родини з дітьми, особливо багатодітні, Непрацездатні особи, Вагітні жінки та інші вразливі категорії населення. Корисні посилання для тих, хто шукає тимчасове або постійне житло: Постанова про формування фондів житла, призначеного для ВПО. Також за цим лінком ви знайдете зразок заяви про взяття на облік громадян, що потребують надання житла, https://cutt.ly/5KnILwO. Прихисток: група для пошуку житла або притулку, https://cutt.ly/gKnOjln. Допомагай: волонтерська ініціатива з надання безоплатного житла в Україні та за її межами, https://cutt.ly/ZKnORjB. Там, де вас чекають: національний портал з пошуку житла для ВПО, https://cutt.ly/FKnPaNI. Номери телефонів обласних контакт-центрів з питань розміщення ВПО, https://cutt.ly/5KnOCuZ. Детальну інформацію про те, як стати на облік та отримати житло, читайте у інфографіці. Якщо маєте правове питання, звертайтеся до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги. За номером 0 800 213 103: ü Надаються консультації та роз’яснення з правових питань ü Можна отримати інформацію щодо розташування, номери телефонів та актуальну інформацію про режими роботи бюро правової допомоги.

Більше інформації за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/495-2022-%D0%BF#Text?fbclid=IwAR01VUJd5g-Zak3AJwCe-aTHI2n3ZbkqNuRh3rvloqVlhyIrtn720l087GQ

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь