Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новий навчальний 2022/23 рік у закладах освіти, Дитячій музичній школі та Інклюзивно-ресурсному центрі Березанської громади розпочнеться за дистанційною формою навчання

Дата: 20.07.2022 15:27
Кількість переглядів: 516

20.07.2022 під головуванням очільника громади Валерія Хоміцького відбулося засідання виконавчого комітету Березанської селищної ради.

Розглядали чотири питання, серед яких – про початок нового 2022-2023 навчального року. Доповіла начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Березанської селищної ради Анастасія Смоляк.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

В умовах воєнного стану очне навчання можливе за умови наявності в освітянських закладах захисних споруд, які б відповідали необхідним технічним умовам. На території Березанської громади розташовано 9 закладів загальної середньої освіти, 9 закладів дошкільної освіти, 2 заклади позашкільної освіти, Дитяча музична школа та Березанський Інклюзивно-ресурсний центр. З них 5 закладів загальної середньої освіти та 1 заклад дошкільної освіти мають захисні споруди (ПРУ) та технічну документацію до них.

Згідно з розпорядженням селищної ради від 11.07.2022 року № 193-р.о., комісія у складі чотирьох профільних спеціалістів селищної ради та представника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області нещодавно обстежила 6 закладів освіти, де є захисні укриття. В результаті отримано 6 актів з пропозиціями та рекомендаціями від відділу запобігання НС Миколаївського РУ ГУ ДСНС у Миколаївській області.

Загальний висновок про те, що споруда оцінюється як не готова отримали 3 заклади (Краснянський ЗЗЗСО, Малахівська філія, Ташинська гімназія), обмежено готові споруди у Березанському ЗЗСО, Краснопільському ЗЗСО та Краснопільському ЗДО. Усі обстежені заклади отримали спеціальний висновок про те, що споруди підлягають капітальному ремонту, Ташинська гімназія – з приписом розгляду можливості її виключення з фонду захисних споруд.

Згідно актів відділу запобігання НС Миколаївського РУ ГУ ДСНС у Миколаївській області та клопотань директорів закладів освіти, що були обстежені, для підготовки захисних споруд потрібно обладнати: системи вентиляції, водопостачання та каналізації; системи зв’язку та оповіщення; системами протипожежного захисту. Дані види робіт потребують великого проміжку часу виконання, оформлення проєктно-кошторисної документації та за попередніми розрахунками понад мільйон гривень коштів.

По закладах освіти, де взагалі відсутні захисні укриття, отримані листи від дирекції закладів про те, що унеможливлюється очне навчання.

Взявши до відома інформацію Анастасії Смоляк, члени виконкому прийняли рішення розпочати навчальний 2022/23 рік у закладах освіти, Дитячій музичній школі та Інклюзивно-ресурсному центрі за дистанційною формою навчання.

А щодо дошкільних закладів освіти (дитсадків), то доручили відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради розглянути можливість педагогічного патронату.

Детальніше ознайомитися з порядком денним, списком членів виконкому, які взяли участь у роботі виконкому, можна за посиланням https://berezanska-gromada.gov.ua/news/1658317263/.

Рішення виконкому будуть оприлюднені на офіційному сайті Березанської громади у розділі «Офіційні документи» у терміни, згідно з чинним законодавством.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь