Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Офіційно запущено Державний аграрний реєстр (ДАР)

Дата: 19.08.2022 09:41
Кількість переглядів: 299

Державний аграрний реєстр (ДАР) — це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги.Фото без опису

Одразу після заповнення реєстраційної форми та надання згоди на обробку персональних даних в Аграрному реєстрі створюється персональний електронний кабінет агровиробника, до якого автоматично підвантажуються дані з інших державних реєстрів про його господарську діяльність, земельний банк, поголів’я тварин тощо.

Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, має заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копії документів, і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті у ДАР в режимі реального часу за посилання: https://www.dar.gov.ua/

Зокрема, ДАР вже з’єднаний з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Державним земельним кадастром, Державним реєстром речових прав, а також із Єдиним державним реєстром тварин. При кожному вході в Кабінет інформація з реєстрів оновлюється.

В електронному кабінеті Агровиробника у ДАР також міститься актуальна інформація про доступні для нього/неї програми підтримки. Заявки на участь у них подаються онлайн через кабінет. Крім того, система в режимі реального часу інформує агровиробника про нові можливості.

Звертаємо Вашу увагу на те, що доступ до даних фермерів в ДАР матиме лише Мінагрополітики України та ті установи, що безпосередньо надають підтримку в ДАР і виключно з дозволу агровиробника.

«Без згоди фермерів вся інформація буде закритою для організацій».

ДОВІДКОВО

В ДАР буде відображатися наступна інформація:

• дані про сільгоспвиробника з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та ФОПів;

• інформація про земельні ділянки у власності та користуванні із Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру речових прав;

• відомості про тварин, зареєстрованих у Єдиному державному реєстрі тварин.

За бажанням фермер зможе внести наступні дані:

• статистичну інформацію за напрямами діяльності;

• копію статуту (для юридичних осіб);

• будь-які інші документи, які потрібні для участі в програмах підтримки (реєстраційні документи, звітність, фінансова інформація тощо).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь