Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нарада директорів закладів дошкільної освіти прийняла рішення про запровадження двох форм навчання дітей дошкільного віку

Дата: 02.09.2022 14:57
Кількість переглядів: 152

Воєнний стан в країні вплинув на усі сфери суспільного життя, у тому числі й на освітній процес у закладах середньої та дошкільної освіти.

У зв’язку з цим гостро постало питання щодо форми роботи закладів дошкільної освіти Березанської громади в умовах воєнного стану через відсутність захисних споруд у закладах або не відповідність нормам.

 

Попередньо рішенням виконавчого комітету Березанської селищної ради від 20.07.2022р. № 59 було доручено відділу освіти, культури, молоді та спорту розглянути можливість здійснення соціально-педагогічного патронату дітей дошкільного віку у 2022-2023 н.р.

Дане питання було обговорено з керівниками закладів, педагогічними працівниками та батьками. Тоді прийшли до висновку, що соціально-педагогічний патронат дійсно є альтернативою очного навчання дітей в закладі. Але при цій формі роботи залишаються поза увагою діти, які наразі перебувають за кордоном. Тому з метою більш детального обговорення даного питання 02.09.2022 року відбулася нарада директорів закладів дошкільної освіти, в роботі якої взяли участь перший заступник селищного голови Ірина Компанієнко, начальник відділу ОКМС Анастасія Смоляк, провідний спеціаліст відділу ОКМС Олена Ворона та юрисконсульт відділу ОКМС Тетяна Степанець.

Кожен керівник мав змогу висловити свою власну думку щодо форми роботи закладу та труднощів, які можуть виникати під час освітнього процесу, оплати праці працівників. Також від освітян надійшла пропозиція поєднувати дистанційну форму навчання та соціально-педагогічний патронат в закладах дошкільної освіти.

Таким чином, поєднавши дві форми навчання, дошкільною освітою буде охоплена більша кількість дітей громади, в тому числі вихованців з числа внутрішньо переміщених осіб, та дошкільнят, які перебувають за кордоном і хочуть в онлайн-режимі взяти участь в освітньому процесі.

За результатами наради, узявши до уваги всі пропозиції керівників ЗДО, було колегіально вирішено запровадити дві форми навчання дітей дошкільного віку – дистанційна форма та соціально-педагогічний патронат.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь