Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В постійній рубриці #ВОЛОНТЕРИ_БЕРЕЗАНЩИНИ сьогодні розповідаємо про Березанський ЗДО

Дата: 08.12.2022 13:43
Кількість переглядів: 193

З початку повномасштабного вторгнення росії на нашу землю працівники освітянської галузі Березанської громади беруть активну участь у волонтерській роботі. Сьогодні моя розповідь про один із закладів освіти нашої громади, працівники якого повинні були б проводити заняття з малечею, розвивати їх, допомагати в пізнанні світу, але війна внесла свої корективи і тому працьовитий колектив однодумців Березанського закладу дошкільної освіти взявся до зовсім іншої, незвичної для них, роботи.

Фото без опису

Відгукнувшись на пропозицію першого заступника голови Березанської селищної ради Ірини Компанієнко, колектив садочку зайнявся ліпленням вареників для воїнів. Всі продукти зносилися з дому, дещо брали зі складу закладу. В один із днів приватний підприємець Василій Кочетков привіз м’ясо, дівчата одразу переробили його, обсмажили з цибулею гарненько до готовності, далі охолоджували та заморожували. З сала приготували смачненьких шкварочок, які так смакують до вареників з картоплею та капустою, що так полюбляють наші хлопці. Вареники також заморожували та разом із смаженим м’ясом, окремо розфасованими шкварками та іншими продуктами передавали на передову через волонтерів Юрія Бондаренка та Олександра Пшонка. Згодом, протягом двох місяців годували військових, які самі приїжджали і забирали вже готові блюда. Зі слів працівників закладу: «Дуже приємно готувати, коли ти знаєш кого годуєш і особисто передаєш в руки. Не звертаєш уваги на час, на втому, на холод у приміщенні. За весь період було зліплено та передано на передову близько 100 кг тільки вареників, не рахуючи вже інші продукти».

До Дня Захисників та Захисниць України колектив садочку зібрав усі необхідні речі та продукти. Вихователь-методист Анастасія Байдак організувала збір дитячих малюнків, які так радують наших воїнів та зігрівають їх теплом дитячих сердець і передали все через місцевих солдатів з Василівки, Красного, Марківки та Березанки, які на той час були у відрядженні. Воїни передавали малечі слова вдячності за їх великі серця, серця справжніх маленьких патріотів.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Ось таких маленьких волонтерів виховують в освітянській родині нашої громади. Їхні батьки вчать любові до України, в садочку виховують повагу до батьків та знайомлять зі звичаями нашого народу, а далі естафету приймають вчителі у школах. І тому тільки від нас з вами, усіх разом, залежить те, ким виростуть наші діти.

Від себе хочу додати, що статтю почала писати 5 грудня в Міжнародний День волонтера, коли вся країна залишилася без світла, над нашими містами, селами, полями пролітали ракети, сили ППО працювали, захищаючи нас. А на передовій, в холодних і мерзлих окопах, в той час знаходилися наші захисники, десь під шквальним вогнем йшли в атаку, повертаючи нашу землю, і їм потрібна наша підтримка, тепло сердець та відчуття турботи з нашої сторони. Закінчувала писати свою розповідь вже 6 грудня, в день коли вся країна відзначала славне свято воїнів Добра і Професіоналів своєї справи. Тож хочеться привітати всіх причетних до ЗСУ і побажати скорішої Перемоги та Миру. Повертайтеся живими! Ми у вас віримо!

Матеріал підготувала Тетяна Локтіонова, директор Березанського БТШ.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь