Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В постійній рубриці Березанської громади #ВОЛОНТЕРИ_БЕРЕЗАНЩИНИ розповідаємо про Ташинську гімназію

Дата: 27.12.2022 15:05
Кількість переглядів: 223

Мабуть, недаремно в народі кажуть, що велике починається з малого. Сьогоднішня публікація є тому підтвердження. А розповідь піде про невеличкий заклад освіти нашої громади, про #Ташинську_гімназію, в якій працюють і навчаються творчі, працьовиті і небайдужі люди.

Ще в довоєнний час заклад тісно співпрацював з ландшафтним парком «Тилігульський». Дружньою шкільною родиною учні та педагоги гімназії виходили на узбережжя лиману й наводили там лад: прибирали сміття і розчищали маленькі джерельця. Робота тривала, виснажлива, але цікава і повчальна. Саме, розчищаючи джерельця, звільняючи їх від сміття, діти могли переконатися на власному досвіді, що їх маленька справа приносить великі плоди.

Фото без опису Фото без опису

Ніколи діти не забували, й не забувають і під час війни, про людей похилого віку. Постійно опікуються ними, допомагають в садибах. Ось і цього року напередодні Міжнародного Дня волонтера учні закладу надали допомогу одинокій жительці с. Ташине Клейбатенко І.Д. – доставили господині додому продукти харчування та навели лад в господарстві.

З початком війни учнівський та педагогічний колективи закладу також не сидять без діла, а активно беруть участь в усіх акціях, що проводяться Березанською селищною радою та відділом освіти, культури, молоді та спорту.

В рамках благодійної акції до Дня Українського козацтва представники Ташинської гімназії зібрали на потреби захисників та захисниць 6181 гривню, які передали відділу ОКМС селищної ради. Це спільна та злагоджена робота дітей, батьків та всіх працівників гімназії.

Фото без опису Фото без опису

Під час акції «Тепло сердець – нашим захисникам» до Дня Святого Миколая здобувачі освіти Ташинської гімназії, заручившись підтримкою жителів трьох сіл: Ташине, Люблине та Прогресівка зібрали теплі речі, ковдри, шкарпетки, рукавиці та продукти харчування (чай, кава,печиво). Також діти з великою любов’ю намалювали малюнки та написали листи з побажаннями скорішої перемоги в новому році.

В рамках акції по збору пластикових кришечок на виготовлення протезів для воїнів ЗСУ, учнівсько-педагогічним колективом закладу проведено велику роботу і зібрано 18 кг такої необхідної сировини.

На цьому діти, працівники закладу та батьки не зупиняються. Директор гімназії Валентина Габерштро в телефонній розмові поділилася планами на найближчий період. Не будемо розкривати усіх таємниць, але у січні діти разом з педагогами та за підтримки батьків проводитимуть чергову акцію, кошти від якої підуть на потреби ЗСУ.

Ось так, роблячи маленькі справи, колектив рухається до великої перемоги. І від нашої з вами участі, від маленького внеску кожного жителя нашої громади і всієї України, залежить , як швидко перемога настане. Ми всі, разом із нашими славними воїнами наближаємо перемогу своїми добрими справами. Тож хочеться побажати колективу невичерпної енергії, нових творчих задумів та втілення їх у життя. А нам всім скорішого миру і святкування ПЕРЕМОГИ у 2023 році. З прийдешніми Новорічно-Різдвяними святами нас!

Матеріал підготувала директор Березанського БТШ Тетяна Локтіонова.

#Все_буде_Україна!

#Волонтери_Березанщини_для_ЗСУ!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь