Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чому у водопровідних трубах тече каламутна вода?

Дата: 20.01.2023 14:28
Кількість переглядів: 167

До Березанської селищної ради надходять скарги від березанців щодо підвищеної каламутності води. Так, проблема є! причому не лише в нашій громаді, а у й сусідніх. Причина повязана  з відновленням водопостачання після кожного чергового відключення світла.

Фото без описуКожне відновлене водопостачання – це надходження води під високим тиском. Це призводить до змивання осаду, який накопичився в чавунних трубах за десятки років експлуатації. В даному випадку необхідно було б провести промивку труб, проте комунальне підприємство  наразі цього зробити не може через значну зношеність частини водопровідної мережі, якій вже 30 -50 років. Промивка саме цих старих чавунних труб  призведе до значного пориву.

Селищна рада знає, що найскладніша ситуація з якістю води на вулицях Центральна і Суворова.

Доводимо до відома населення, що селищна рада  запланувала протягом 2023-2024 років замінити повністю стару водомережу в Березанці та селах громади. Вже обрахована протяжність мережі, яку плануємо замінити – це близько 70 кілометрів. На даний час завершуються ремонтні роботи по заміні водогону в Калабатиному. Після цього продовжиться ремонт по Центральній вулиці в Березанці, після чого покращиться якість води.

Окрім того, селищна рада вже веде роботи по влаштуванню  німецької стаціонарної  системи очищення води на базі КП «Березань». Відкриття  бювету  якісної, очищеної води  в Березанці плануємо в першому кварталі 2023року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь