Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В постійній рубриці #ВОЛОНТЕРИ_БЕРЕЗАНЩИНИ розповідаємо про наших волонтерів за кордоном

Дата: 31.01.2023 18:42
Кількість переглядів: 211

Сьогодні в рубриці «Волонтери Березанщини» хочу розповісти про наших співвітчизників, які свого часу, а саме з початком російської агресії, прийняли рішення покинути країну і виїхати за кордон. Не маємо права критикувати цих людей, чи ображатися на них, бо у кожного на це були свої причини. А основна з них – зберегти життя своїм дітям.

Ось саме про таких людей, які не просто виїхали і живуть за рахунок інших, хоча звісно є й такі, а влаштувалися на роботу, знайшли один одного і згуртувалися заради спільної справи – допомоги ЗСУ, буде сьогоднішня розповідь.

Тож хочу трохи нагадати нашим читачам. В одному із нарисів про волонтерську роботу в Краснопільському старостинському окрузі ми розповіли про нашу майстриню Лесю Казьміренко, на яку вийшли волонтери, які на даний час мешкають у Швеції. Леся продовжує підтримувати з ними зв’язок. І ось на днях отримала фото та відео з ярмарку, на який були надіслані роботи дітей з Березанської громади.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

А тепер про те, як це сталося. Ще восени 2022 року до Будинку творчості школярів зателефонувала Леся та розповіла, що наші українські жінки, які тимчасово проживають у Швеції, проводять велику волонтерську роботу.

Окрім допомоги у зборі пластмасових кришечок та бляшанок для виготовлення окопних свічок, вони організовують ярмарки-розпродажі виробів декоративно-ужиткової творчості різних напрямів.

Також на ярмарок готують смачні українські національні страви, такі як: борщ, вареники, пампушки, різноманітні пиріжки і що найбільше сподобалося шведам – налисники. Все розкуповується миттєво.

Тож Лесі запропонували взяти участь у ярмарку, а саме: направити якісь цікаві дитячі роботи, гроші від продажу яких підуть на потреби ЗСУ. Ну а наша майстриня в свою чергу запропонувала і нам взяти участь в цій благодійній акції.

Через Нову Пошту посилка з дитячими роботами була направлена до Тернополя, а вже звідти через перевізника Владислава, до речі господаря одного з маршрутних підприємств, абсолютно безкоштовно за декілька днів вже була доставлена до Швеції.

Зі слів тернопільчанки Марії Бирі, педагога за освітою, яка у Швеції згуртувала біля себе інших українських жінок, більшість з яких також педагоги:

«Організаторами різних акцій та ярмарок є самі шведи, а от вже культурною програмою, щоб було весело, цікаво та пізнавально, займаємося ми з дівчатами – вигадуємо різні конкурси, вікторини, співаємо українських пісень, знайомимо шведів з українським побутом, традиціями і звичайно українськими стравами. Шведам дуже подобається українська кухня. А коли вже на ярмарок потрапили роботи наших дітей, то багато хто із місцевих жителів оцінили ці витвори мистецтва та висловили думку, що українські діти дуже талановиті. До речі роботи купуються, починаючи від 350 гривень і вище».

Ось так наші співвітчизники, які в силу обставин опинилися за кордоном, не сидять, склавши руки, а допомагають ЗСУ та наближають нашу з вами одну на всіх велику Перемогу.

Хочеться подякувати саме таким українцям, побажати їм сил, натхнення у їхніх славних ділах та скорішого повернення до мирного життя у мирній і незалежній Україні.

#ВсеБудеУкраїна!#Дякуємо_волонтерам!#Березанська_громада

Матеріал підготувала директор Березанського БТШ Тетяна Локтіонова.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь