Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОПОВ Павло Сергійович

Дата: 10.03.2023 14:59
Кількість переглядів: 163

ПОПОВ Павло Сергійович народився 20 жовтня 1997 року в селі Прогресівка, яка простягнулась біля Тилігульського лиману в Березанському районі на Миколаївщині. Виховувався у багатодітній родині, де був другим за віком. В шкільні роки захоплювався біологією і трудовим навчанням.

Фото без опису

Продовжив здобувати освіту у Березівському вищому професійному училищі. Навчаючись там, не забував про свою мрію – стати дипломованим спеціалістом-агрономом. Тому після закінчення училища зробив крок до здійснення своєї мрії і вступив до Петрівського аграрного технікуму, закінчивши який  отримав диплом агронома.  

31 жовтня 2022 року в Калинівці, що на Вінниччині, відзначали 24-ту річницю створення Національної Гвардії України. Підрозділу, що прославився в боях під Слов'янськом, звільняючи його від російських терористів, виконував завдання з виведення українських сил з району Дебальцевого, що забезпечували порядок в Ізюмі ще тоді – на початку українсько-російської війни. Підрозділу, що з 2028 року носить ім'я легендарного козацького полковника Івана Богуна. Підрозділу, що є символом патріотизму та вірності українському народу. Підрозділу, воїном якого з 2019 року став наш земляк Павло Попов , а  з 2020 року перейшов на контрактну службу.

«На захисті рідної землі, рідної держави стоїте ви, дорогі наші воїни, шановні наші гвардійці. Ви – наша гордість, ви мужність, честь і слава нашої неньки-України», - такими словами звертались присутні на святі до бійців Національної Гвардії імені Івана Богуна.

Із початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року Павло зі своїми побратимами брав участь в обороні Києва, де бійці його бригади розбили колону російської армії.

З червня 2022-го Павло Попов з іншої бригади увійшли до зведеної батальйонної групи оперативно-стратегічного угруповання «Хортиця». Спочатку воїни обороняли Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші населені пункти Луганської області.  Саме на цьому напрямку наш земляк, стримуючи рашистські танки, прийняв свій останній бій…

2 березня 2023-го 26-річний Павло Попов  загинув в результаті танкового обстрілу позицій противником у районі населеного пункту Спірне Донецької області. Попов Павло Сергійович був хоробрим і відданим сином України.

Похований Павло у селі Прогресівка.

Низько схиляємо голови перед його відвагою! Вічна шана Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь