Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РОШКА Руслан Георгійович

Дата: 22.05.2022 15:33
Кількість переглядів: 302

РОШКА Руслан Георгійович народився 12 травня 1975 року в Молдові, у ранньому віці разом з батьками переїхав у Прогресівку. Там закінчив школу, пізніше - в Березівському професійно-технічному училищі здобув освіту механізатора сільського господарства.

Завдяки своєму гострому розуму та цікавості до всього нового, Руслан Георгійович працював у різних сферах, в кожній з яких досягав успіхів. Проте головною цінністю він вважав свою сім'ю, заради якої і пішов боронити нашу країну.

Мав чимало захоплень: був спритним мисливцем, любив риболовлю, багато майстрував, цікавився історією. Вважав, що кожен справжній чоловік не повинен стояти осторонь, коли чужинці та вороги зазіхають на найдорожче.

З першого дня повномасштабного вторгнення Руслан Георгійович добровольцем пішов захищати Батьківщину. До цього 1,5 року брав участь у спротиві російській агресії в зоні проведення АТО. 

За час служби заслужив повагу серед своїх побратимів, а його бойові досягнення лякали ворога та змушували складати легенди. Він ніколи не боявся небезпек, не міг стояти осторонь несправедливості та завжди першим йшов у бій. За життя Руслан Георгійович був хорошим сином, вірним чоловіком для дружини і люблячим батьком для своєї доньки, опорою та захистом для родини й близьких. Для всіх людей, які знали його, у пам’яті він залишився привітним, завжди усміхненим, щирим та готовим у будь-який момент підставити плече.

Життя нашого Героя обірвалось 2 травня 2022 року під час виконання бойового завдання, на 46-му році життя. Свій останній бій наш земляк прийняв в районі Краматорська Донецької області. Ворожа куля зруйнувала всі його надії, мрії та плани, осиротила родину. Та Руслан Георгійович навіки в строю, він разом з усіма загиблими Героями тримає над нами українське небо!

 

18 липня Указом Президента України №433/2023 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Руслана Георгійовича було посмертно нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Похований наш земляк у с. Щасливому.

Фото без опису

 

Схиляємо голови у скорботі за Захисником! Вічна пам’ять та доземний уклін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь