Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УСАТЕНКО Максим Григорович

Дата: 28.05.2022 16:04
Кількість переглядів: 210

УСАТЕНКО Максим Григорович народився 20 грудня 1996 року в Комісарівці Березанського району (нині Миколаївського району) Миколаївської області. Зростав добрим, компанійським, безвідмовним, мав багато друзів.

Закінчив вище суднобудівне професійно-технічне училище, здобув професію машиніста підйомного крану.

Фото без опису

У 2016 році був призваний на службу до лав ЗСУ, яку успішно закінчив. З початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України в лютому 2022 року, резервіст Максим був призваний у першу хвилю мобілізації на Донецький напрямок. Захищав Україну від загарбників  в районах Бахмуту, Слов’янська, Краматорська, Покровська Донецької області.

Загинув 26-річний Максим Усатенко 21 травня 2022 року в  Донецькій області в ході запеклих боїв. Власної сімї ще не мав.

Похований Максим у Комісарівці.

 

 

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №433/2023

"Про відзначення державними нагородами України"

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку постановляю:

нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня

УСАТЕНКА Максима Григоровича (посмертно) — солдата

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

18 липня 2023 року

 

8 січня 2024 року родині загиблого захисника Максима Усатенка вручили орден "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно)

 Почесну місію вручення виконували тимчасово виконуючий обов’язків начальника першого відділу Миколаївського РТЦК та СП майор Вадим Федчак та старший офіцер першого відділу Миколаївського РТЦК та СП, майор Віктор Захарчук. Від імені Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України вони вручили орден «За мужність» III ступеня батькам Захисника  –  Оксані та Григорію Усатенкам - подякувавши за виховання сина-героя та висловивши їм свої щирі співчуття.

«Цей орден не поверне до життя світлу людину, вірного побратима та люблячого сина, та нехай він буде ще однією згадкою про велике серце Героя, про неймовірну відвагу, про велику любов до неньки України», – зазначив Вадим Федчак.

 

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України в лютому 2022 року, резервіст Максим Усатенко був призваний у першу хвилю мобілізації на Донецький напрямок. Захищав Україну від загарбників  в районах Бахмуту, Слов’янська, Краматорська, Покровська Донецької області. Загинув 26-річний Максим Усатенко 21 травня 2022 року в  Донецькій області в ході запеклих боїв і сьогодні заслужена нагорода знайшла свого Героя.

 

На честь загиблого земляка Віктор Черняєв з групою волонтерів виготовили    дрон, який відправлять у військову частину, побратимам Максима -  допомагати  знищувати ворогів та звільняти нашу землю.

 

 Сьогоднішня церемонія вручення ордена «За мужність» ІІІ ступеня батькам Максима Усатенка, це не просто церемонія – це прояв найвищої вдячності від імені всього українського народу нашим оборонцям, чия мужність, мудрість на полі бою зберігають Україну, зберігають життя мільйонів наших громадян.

 

Схиляємо голови перед близькими та рідними кожного захисника, адже жодні слова не зможуть повернути цю втрату. Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, яка більше не зможе обійняти найріднішу людину, проте ці державні нагороди мають нагадувати нам про подвиги сучасних українських Героїв, наших земляків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь