Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні в постійній рубриці #ВОЛОНТЕРИ_БЕРЕЗАНЩИНИ розповідь про людей, які плетуть маскувальні сітки, що так потрібні зараз нашим захисникам

Дата: 14.04.2023 11:58
Кількість переглядів: 237

Сьогодні в постійній рубриці #ВОЛОНТЕРИ_БЕРЕЗАНЩИНИ поговоримо про людей, які плетуть маскувальні сітки, що так потрібні зараз нашим захисникам.

Тож почнемо з самого початку. Що таке маскувальна сітка?

Маскувальна сітка – маскувальне (камуфляжне) покриття.

Широко застосовується для маскування озброєння, військової техніки та інженерних споруд на фоні місцевості, рослинного покриву від різних методів розвідки противника.

Являє собою мережеву основу з наклеєними або іншим способом закріпленими на ній клаптями тканини, плівкою і т. п.

Є ряд вимог до таких виробів: стійкість забарвлення, густина, певна вогнетривкість, розміри, «характер малюнку», вага, міцність.

Так, наприклад, існують системи штучного інтелекту, що розпізнають маскувальні засоби (у тому числі, маскувальні сітки) на зображеннях (аерофотозніманні): в онлайн (реальний час) та оффлайн режимах (інформацію взято із інтернету).

Як бачите, шановні читачі, плетіння сітки це не розваги, а дуже відповідальна робота, від якості якої залежить життя наших воїнів.

В нашій громаді плетінням сіток займаються в декількох старостинських округах ще з перших днів війни. Спочатку це були примітивні маскувальні сітки, на які нав’язувалися невеличкі клаптики тканини потрібного кольору для використання в різні пори року. А зараз вже наші волонтери використовують сучасні заготовки під сітки та спеціальну тканину, яку розкроюють та ріжуть стрічками певної ширини, роблять надрізи у вигляді ялинки та вплітають у сітки – процес трудомісткий та кропіткий.

Наразі продовжують займатися плетінням маскувальних сіток у Лиманівському старостинському окрузі (через групу у Вайбері староста Ірина Дронюк сповістила про збір коштів, на які закупили 100 метрів тканини, сітки надали місцеві жителі). Після Великодніх свят маскувальну сітку буде зроблено і відправлено до Бахмуту, де боронять українську землю наші односельці. Разом із сітками господині передадуть смаколики, а від найменших мешканців громади наші хлопці отримають листівки та малюнки.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Саме сьогодні господині зайняті випічкою пасок, які через знану нами всіма активну волонтерку Ірину Данілевич буде передано до святкового столу захисникам.

Активні краснопільці на чолі із старостою Інною Крецу з початку війни й по сьогодні також плетуть маскувальні сітки. Вже минув рік кропіткої роботи, але запал не зникає, жінки встигають і сітки плести, і смаколики готувати та передавати через волонтерів на передову.

До когорти в’язальників долучилися й жителі Березанки. Нашим волонтером Віталієм МихайлФото без описуюком було оголошено збір коштів на основу під маскувальну сітку та тканину. Потрібна сума була зібрана менше ніж за тиждень й закуплено все потрібне. Працівник селищної ради Володимир Данилко зробив каркас і нинішньої середи вже розпочато роботу. Окрім того, що плетінням маскувальної сітки займаються працівники селищної ради, гуманітарного штабу, відділу освіти, культури, молоді та спорту та Будинку творчості школярів, до цієї роботи можуть долучитися всі бажаючі та небайдужі жителі селища.

 Маємо велике бажання якнайшвидше виконати замовлення та передати сітки нашим хлопцям, а до них – дитячі малюнки, листівки та смаколики. До речі учні Березанського ліцею активно долучилися до оголошеної в закладі акції «Намалюй малюнок для захисника». Наразі в Будинку творчості вже є 55 чудових дитячих робіт, що зігріють серця наших воїнів і подарують частинку рідної домівки.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Тож усіх бажаючих запрошуємо долучитися до акції. Чекаємо на ваші малюнки, листівки, дитячі поробки та смаколики від господинь на наступному тижні у Будинку творчості школярів. Разом до ПЕРЕМОГИ!

Матеріал підготувала директор Березанського БТШ Тетяна Локтіонова.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь