Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЄРОШЕНКО Сергій Миколайович

Дата: 12.03.2022 14:49
Кількість переглядів: 193

ЄРОШЕНКО Сергій Миколайович народився 15 липня 1974 року у селі Новоселівка Березанського району Миколаївської області. До восьмого класу навчався в середній школі в селі Лимани, 9-10 класи закінчив у Березанській школі. У подальшому здобув фахову спеціальність техніка-технолога у Білгород-Дністровському технікумі технології риби та морепродуктів. Потім два роки служби в лавах ЗСУ в артилерійській частині у Дніпропетровській області, по закінченні служби мав звання  старшого сержанта, заступник командира взводу.

Фото без описуУпродовж п’яти років працював матросом, потім старшим матросом на рибопереробному судні СДП «Атлантик». Мав бути ще один рейс, після якого Сергій мав би зайняти посаду помічника капітана, але доля розпорядилась інакше. Він працює на Новоселівському елеваторі, в морському порту, Варварівському елеваторі від Нібулона.

На всіх роботах визивав загальну повагу колективу, був врівноваженим, доброзичливим, спокійним, «майстром на всі руки».

23 березня 2014 року отримав повістку з військкомату на перепідготовку. 7 травня у складі 1-ої батареї гаубичного дивізіону 79-ої окремої аеромобільної бригади був направлений до Придністров’я, а після 14 травня – на південь Херсонської області, де виникали загрози вторгнення ворога. Звідти – на Схід України, в Донецьку і Луганську області, де тоді точилися запеклі бої з сепаратистами та найманцями.

В червні-на початку липня 2014 року брав участь у запеклих боях, що велися вздовж північного кордону через Маринівку, Саур-Могилу, Дякове на Червонопартизанськ, у так званому південному або «ізваринському» котлі.

13.07.2014 під час бою за висоту 107,7 біля села Власівка (неподалік від Ізварино і Краснодона), між якими сепаратисти завозили техніку з Росії на територію України, боєць отримав множинні поранення, не сумісні з життям. Не дожив двох днів до свого 40-річчя.

Похованийу місті Миколаєві. Мав дружину і маленького сина.

Указом Президента України від 8 вересня 2014 року № 708/2014 Сергій Єрошенко був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

В рідному селі Лимани та смт Берзанка на будинках шкіл, де вчився майбутній герой, встановлені меморіальні дошки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь