Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Миколаївській області певні категорії родин можуть отримати понад 14 тисяч гривень на оздоровлення дітей

Дата: 04.06.2023 09:56
Кількість переглядів: 162

Миколаївська область увійшла в пілотний проєкт Міністерство соціальної політики України та Національна соціальна сервісна служба України, який дає можливість дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, отримати понад 14 тисяч гривень на оздоровлення.

Про це під час брифінгу, у пʼятницю, 2 червня, повідомила директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної військової адміністрації Оксана Єльчієва.

За її словами, уряд запустив програму монетизації послуги дитячого оздоровлення та відпочинку за принципом "гроші ходять за дитиною".

«Отримати кошти на придбання путівки має право один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю або дитина із багатодітної сім’ї. Діти зможуть оздоровитися у таборах закарпатського регіону, оскільки обстановка там більш спокійна», – сказала вона.

Оксана Єльчієва пояснила, що Мінсоцполітики спільно з Нацсоцлужбою зробить відповідну вибірку дітей, які підпадають під ці категорії. Потім батькам таких дітей повідомлятимуть про можливість отримання путівок через платформу «Дія» або вони будуть попереджені працівниками органів соціального захисту населення. Самостійно перевірити, чи ваша родина є в переліку отримувачів коштів на оздоровлення вашої дитини, можна за посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health.

«Далі такій сімʼї необхідно звернутися до ПриватБанку та відкрити спеціальний рахунок, кошти з якого можуть бути використанні тільки на оздоровлення дитини. Тобто жодних інших придбань зробити за ці кошти не можна. На відповідну картку нараховується 14 165 грн на одну дитину. Обмежень за кількістю дітей які є в сім’ї, які можуть брати участь в цій програмі немає», – зазначила вона.

Після отримання коштів батьки обирають з переліку на сайті https://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health літні табори для відпочинку. Далі вони звʼязуються з керівниками цих закладів, домовляються про деталі перебування дитини та прибувши до закладу розраховуються цією карткою.

Очільниця департаменту соціального захисту населення уточнила, що взяти участь у програмі можуть діти віком від 7 до 18 років. Термін оздоровлення може бути як 21, так і 14 календарних днів.

Додамо, що детальніша інформація про механізм надання послуги, а також відповіді на найпоширеніші питання, що можуть виникати, – на сайті Мінсоцполітики за посиланням https://bit.ly/3otJP3v

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь