Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Колектив "Світлиця" Березанського БТШ здобув перше місце в обласному огляді "Етнотрадиції Миколаївщини"

Дата: 08.06.2023 08:32
Кількість переглядів: 177

Підсумки обласного огляду "Етнотрадиції Миколаївщини"

До участі у заході, який вкотре проводився дистанційно, долучилися 18 аматорських фольклорних колективів та любительських об’єднань з 12 територіальних громад Миколаївщини.

Учасники презентували свою творчу програму згідно «Положення про проведення обласного огляду «Етнотрадиції Миколаївщини».

Фото без описуКожен колектив мав змогу представити композицію, віночок пісень, дитячих ігор, фрагмент театралізованого дійства чи обряду до весняних свят. До більшості представлених дійств було залучено два покоління (дорослі та діти або люди поважного та середнього віку).

Спадкоємність поколінь дуже важлива у збереженні традицій та культури українського народу. Покоління змінюються одне одним й необхідно передавати найважливіші життєві цінності від одних людей до інших. І саме тому участь в огляді «Етнотрадиції Миколаївщини» – це один із засобів збереження та популяризації таких цінностей.

Варто зазначити, що майже всі колективи залучали до обрядів та обрядових дій дітей й молодь. Юні учасники з великою цікавістю, захопленням та добрим настроєм брали участь у запропонованих дорослими діях.

Цьогоріч найбільш яскраво представили свої виступи колективи Баштанського МБК (фольклорний колектив «Погостини») та Березанського Будинку творчості школярів (фольклорно-етнографічний колектив «Світлиця»).

Фольклорно-етнографічний колектив «Світлиця» Березанського Будинку творчості школярів Березанської селищної ради здобув І місце!

Вітаємо із заслуженою перемогою !!!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь