Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стартувала тренінгова програма проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери»

Дата: 04.08.2023 09:09
Кількість переглядів: 140

Стартувала тренінгова програма проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.

Фото без опису

Головна мета проєкту посилити новими компетенціями психологічні служби в лікарнях, зокрема навчити фахівців надавати підтримку і пацієнтам, і лікарям. Психологи мають опановувати сучасні навички кризового консультування, методики з екстремальної психології, навчитися підвищувати стійкість свою та інших.

Учасниками проєкту стали 9 лікарень регіонального рівня Запорізької, Миколаївської, Харківської областей. Психологи та керівники медичних закладів взяли участь у перших тренінгах, які були присвячені організації психосоціальної допомоги в медичних закладах, зокрема управлінським рішенням, відповідальності головного лікаря, функціональним обов'язкам медичного персоналу, основним заходам в межах психосоціальної підтримки, інструментам ВООЗ. Під час занять обговорювали питання стигм, стереотипів щодо психологів, окреслили загальну роль психолога у роботі з персоналом та формати роботи психологічного кабінету у лікувальному закладі.

Навчання проходило в інтерактивній формі, працювали як всі разом, так й виконували вправи окремими групами зі спільною дискусією щодо результатів. Також опановували практичні аспекти надання першої психологічної допомоги.

Учасники проєкту висловили впевненість у необхідності такого навчання, що організовано Координаційний центр КМУ / Mental Health UA. Загалом відбудеться 16 тренінгів в рамках проєкту.

- Ми щиро вдячні вам за участь в проєкті та вашу щоденну працю. Ви дійсно робите важливу справу, - звернулась до учасників тренінгу керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва, - Ви стали першопроходцями в країні щодо посилення стійкості медпрацівників та пацієнтів. Впевнена, що ваш досвід стане успішним і його буде масштабовано в інших областях. Саме на вас будуть орієнтуватись ваші колеги згодом. Важливо також, що до навчання долучені керівники медзакладів. Це значно прискорить впровадження необхідних управлінських рішень для перезавантаження психологічних служб в лікарнях.

Пілотний проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» реалізується Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та ГО Безбар'єрність у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, Департамент освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, Запорізької та Харківської областей.

#тияк


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь