Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МАЦОКІН Віталій Володимирович

Дата: 28.09.2022 08:47
Кількість переглядів: 81

МАЦОКІН Віталій Володимирович народився 25 квітня 1983 року в селі Кімівка (нині – Калинівка) Березанського району Миколаївської області. В рідному селі навчався та  закінчив місцеву школу, був активним і допитливим хлопцем. Став люблячим батьком, добрим сином, турботливою і чуйною людиною.

Фото без опису

      В 2001 році Віталій був призваний на  строкову службу до Збройних Сил України.  А після закінчення служби  влаштувався на роботу в ТОВ «ім. К.Л. Петровського», де працював трактористом-машиністом.

     1 серпня 2014 року старший матрос, Мацокін Віталій Володимирович, був призваний Березанським районним військовим комісаріатом по мобілізації та направлений для проходження служби до військової  частини. Службу проходив на посаді радіотелефоніста розвідувального взводу 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

        6 жовтня 2014 року, радіотелефоніст Мацокін В.В., вірний військовій присязі, виконуючий бойове завдання, проявивши стійкість і мужність, під час службового чергування  загинув.

Віталій пішов, залишивши свого сина без батька, якого прагнув виховувати у вільній незалежній Україні.

     Варто пригадати, що у повсякденному житті Віталій Володимирович вирізнявся жагою до життя, завжди був «позитивчиком» оточення, в якому знаходився. Міг досягати поставленої мети, незважаючи на складнощі. Комунікабельний, швидкий в роботі, брався за будь-яку справу без відмови. Завжди веселий, привітний, готовий допомогти іншим. Віталік був  порядною людиною і гідним громадянином своєї держави.

 

Похований на кладовищі села Кімівка (нині – Калинівка) Березанського району Миколаївської області.

Залишились батьки, брат та син.

 

     У жовтні 2015 року в Калинівському ліцеї було відкрито меморіальну дошку Мацокіну В.В. за ініціативи родичів.  Право відкриття було надано його однокласникам. А в шкільному музеї зберігається пам'ять про випускника-Героя на інформаційних стендах. На могилі Віталія і донині майорять живі квіти. Ми не забудемо про твій подвиг, наш Герою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь