Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ФІЦАК Дмитро Анатолійович

Дата: 07.09.2023 14:28
Кількість переглядів: 90

 

Фото без опису

Фіцак Дмитро Анатолійович народився 20 листопада 1975 року в селі Данилівка Березанського району Миколаївської області.

Дитинство проходило як у всіх дітлахів того часу, любив жваві ігри та мав хист до техніки. В 1982 році Дмитро пішов до першого класу Данилівської середньої  школи, в якій  вчився до 11-ти  років.

А вже  1986-го року хлопчик з батьками переїхав до села  Нечаяне Миколаївського району Миколаївської області, де продовжив навчання в місцевій середній школі. Вчився Дмитрик не дуже, але  був схильним до гуманітарних предметів та любив досліджувати щось нове. Після 9-го класу вступив на курси мезанізаторів та,  закінчивши, почав працювати.

В 1990 році влаштувався механізатором  до колгоспу "Нечаянський", в якому  пропрацював  два роки. Пізніше - був вантажником на хлібокомбінаті Миколаївського РАЙПО.

В 1999 році одружився та з молодою дружиною Лідією переїхав до сусіднього села  Кімівка (нині Калинівка) Березанського району Миколаївської області. Тут Дмитро займався риболовством та будівельними роботами.

В 2000 році вперше став батьком - народилась донечка Вікторія, а  пізніше, 2007-го, ще одна донечка - Інна. Дмитро любив своє  спокійне сімейне життя. Будував плани на майбутнє, займався господарством та разом з дружиною виховував своїх донечок-красунечок.

15 червня 2023 року Дмитра Фіцака мобілізували до лав ЗСУ. А наступного дня вже розпочалось спеціальне навчання в місті Кропивницькому.

Вже в  середині липня їхню бригаду відправили в Краматорськ, звідки й був перший виїзд на позицію в Донецьку область. Бригада Дмитра відразу ж потрапила в страшний бій з ворогом, в якому боєць отримав тяжку контузію. Далі - тиждень в госпіталі, а потім з побратимами - знову до Краматорська.

Весь цей час Дмитро Анатолійович  (по можливості) тримав зв'язок з рідними, яких дуже любив,  останній раз телефонував 5 вересня і повідомив, що незабаром вирушає на позицію, щоб його любі дівчатка не хвилювались, що не виходить на зв'язок …

11 вересня 2023 року в родину прийшло сповіщення, що Дмитро Фіцак зник безвісти ...  Телефонного дзвінка від чоловіка, батька його рідні так і не дочекались ...

5 жовтня  прийшла сумна звістка  про його загибель…

Він не відступив, не здався в полон, він стояв до останнього!   

Герой загинув 7 вересня 2023 року внаслідок вибухової травми, несумісної з життям,  рашисти  закидали воїна гранатами...

Похований захисник в Калинівці Миколаївського району Миколаївської області.

Жодними словами не втамувати біль рідних від втрати і не загоїти рани в душі, та світлий спомин про нашого Героя-земляка – ФІЦАКА  Дмитра назавжди залишиться  в наших серцях.

Вічна слава Герою!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь