Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що робити, коли зник мобільний зв'язок: інструкція для ANDROID ТА IOS

Дата: 27.11.2023 13:30
Кількість переглядів: 83

У випадку, коли зник мобільний зв'язок, українці можуть переключити свої SIM-картки на іншого оператора. Послуга називається внутрішній роумінг, підтримують її Vodafone, "Київстар" та lifecell.

Фото без опису

Тарифи на дзвінки та SMS залишаться звичайними. OBOZREVATEL публікує інструкцію для телефонів на Android та iOS на випадок зникнення мобільного зв'язку.

Як переключити оператора на Android

Спочатку потрібно вимкнути автоматичний вибір мережі в установках телефону. Для цього в налаштуваннях потрібно вибрати меню "Мобільна мережа" (або "Підключення"), потім пункт "Оператор" (якщо SIM-карток у телефоні кілька, потрібно вибрати одну).

Після вимкнення автовибору мережі почнеться пошук доступних операторів. Коли він завершиться, потрібно вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL.

Якщо підключитися не вдалося, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу. Після підключення перевірити можливість здійснювати дзвінки та надсилати SMS.

Зміна мобільного оператора на iOS

Першим кроком стане відключення автоматичного вибору мобільної мережі. Для цього потрібно перейти в "Параметри", обрати пункт меню "Стільникові дані" та підпункт "Вибір мережі".

Коли функцію вимкнено, пристрій після пошуку покаже доступні мобільні мережі. Потрібно вибрати одну (Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL). Після підключення слід спробувати здійснити дзвінок або надіслати SMS.

Як увімкнути мобільний інтернет під час зміни мережі

Спочатку після підключення працюватимуть лише дзвінки та SMS. Щоб спробувати вийти в інтернет через мережу "чужого" оператора, потрібно увімкнути можливість підключення до мережі в роумінгу:

• на Android ця функція називається "Передача даних у роумінгу" (у налаштуваннях мережі);

• на iOS – "Роумінг даних" (у розділі про стільникові дані).

Важливо: у разі підключення до внутрішнього роумінгу радять регулярно перевіряти, чи не з'явився зв'язок у "рідного" оператора. Повертатися до звичайних налаштувань зв'язку потрібно відразу, як виникає така можливість.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров вигадав, як українці можуть отримати мобільний зв'язок без світла. Він попросив бізнес поділитись генераторами з мобільними операторами.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь