Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

#16днів_проти_насильства. Тренінг «Ми – проти насилля!»

Дата: 30.11.2023 08:14
Кількість переглядів: 109

Березанська селищна рада продовжує активно долучатись до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Тож 29 листопада т.в.о. директора Центру соціальних служб Березанської селищної ради Анастасія Стружевська провела тренінг «Ми – проти насильства» з семикласниками Березанського ліцею, на якому закріпили та поглибили знання учнів про права дітей, про насильство та його види.

Фото без опису

Особливу увагу приділили домашньому насильству – за допомогою прикладів ознайомились з його видами та ознаками. Також представили дітям алгоритм дій у ситуаціях, коли вони стали свідками або жертвами домашнього насильства.

«Ми маємо пам'ятати, що наше життя та здоров'я має велику цінність. І ніхто не має права зазіхати на нашу гідність», - наголосила Анастасія Стружевська.

Вона також зазначила, що вийти із кола домашнього насильства надзвичайно складно, адже йдеться про рідних людей. Трапляється, що постраждалі не знаходять підтримки серед найближчого оточення, їм радять мовчки терпіти знущання. Проте насильство, яке вчинили бодай раз, обов'язково повторюється з ще більшою силою.

Учасники тренінгу переглянули соціальні відеоролики про цикли насильства в сім’ї, провели вправи «Всі ми однакові, всі ми різні» та «Я – проти насилля!», які направлені на усвідомлення того, що насильство – це злочин і про це не потрібно мовчати. Адже, сьогодні є реальні важелі для захисту осіб, які потерпають від різних проявів насильства.

Всі присутні були одностайними у рішенні, що ми повинні відкрито говорити про домашнє насильство та спільно протидіяти цьому явищу. Тож наприкінці зустрічі семикласники написали на кольорових долоньках слова підтримки для постраждалих, залишивши на фліпчарті символічну «руку допомоги».



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь