Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання топонімічної комісії

Дата: 14.12.2023 16:01
Кількість переглядів: 207

Сьогодні в Березанській селищній раді відбулось засідання топонімічної комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, інших міських об'єктів, на якій розглянули питання продовження громадського обговорення щодо перейменування вулиць, населених пунктів, які містять російське походження на території Березанської селищної ради.

Фото без опису

Фото без опису

Проаналізувавши поставлене питання, на засіданні топонімічної комісії вирішили, що нині маємо перейменувати такі назви в громаді: Березанка - вулиця Суворова, Андріївка - вулиця Чкалова, Матіясове та А-Зорине - вулиця Суворова, Лимани – Шмідта, Вікторівка - Гагаріна, Чкалова; Новоселівка – Чкалова, Щасливе – Гагаріна, Калинівка – Гагаріна, Ташине – Гагаріна; а також населені пункти – Красне, Краснопілля, Комісарівка, Шмідтівка та Червоний Поділ.

Тож головою комісії надано доручення старостам населених пунктів, в яких є об’єкти для перейменування, до 15 січня провести загальні збори або опитування та надати пропозиції щодо перейменувань, враховуючи думку місцевих мешканців в зазначений термін.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення вносяться в письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по-батькові та адреси особи, яка їх вносить, протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення цього повідомлення на поштову або на електронну адресу Березанської селищної ради: radabrz2017@ukr.net.

З пропозиціями також можна звертатись за телефонами 0951293911 та 0661905142.

Результати громадського обговорення будуть оприлюднені до 25 січня 2023 року на офіційному веб-сайті Березанської селищної ради.


Коментарі:

поліщук валерій миколайович
2023-12-26 10:23:41

При зміні дорожніх знаків на українські російська назва села "Зеленое" (як їхати на Миколаїв ми бачимо цей знак) стало "Зелене", а назва села "Красне" залишилась тому що ця назва не від кольору.

поліщук валерій миколайович
2023-12-26 10:14:40

Спирайтесь на розум і словники, якщо ви вже взялись бути в топонімічній комісії. Дивіться тлумачення з "Словника української мови". Слово красне називного відмінку середнього роду і далі за текстом.

Поліщук Валерій
2023-12-14 21:52:44

Село Красне так називалось з дня свого заснування німецькими колоністами можливо й тому що було красивим. При чому тут росія? Це слово з української мови. Якщо дівка красна або красний хазяїн то вони ж ніяк не червоні. Чому ж наше село не може бути Красне від слова красиве?

Відповідь адміністратора:

Доброго дня. Ніхто не заперечує проти цієї версії, але треба хоч якесь документальне підтвердження, щоб нам було на що опиратись.

2023-12-15 13:22:44

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь