Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З робочим візитом до Матіясового

Дата: 12.02.2024 15:37
Кількість переглядів: 80

9 лютого з робочим візитом до Матіясівського старостату завітав начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба та заступник Владислав Яклюшин з метою зустрічі з жителями села Матіясове, будинки яких постраждали від ракетного удару. Під час спілкування з місцевими жителями Максим Кашуба відзначив оперативність та згуртованість селищної ради, старостату та людей в ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Очільник району запевнив, що мешканець, будинок якого зруйнований, обов’язково отримає державну допомогу для придбання нового житла.

Фото без опису

Нагадаємо, що в грудні минулого року в Березанській громаді сталась надзвичайна подія. Зруйноване житло, вибиті вікна, двері, пошкоджені дахи, господарчі будівлі, шоковий стан мешканців, страх - це все пережили мешканці двох невеличких населених пунктів у Березанській громаді. Причина цього - обстріли населених пунктів російською федерацією.

Негайно на пошкоджені об’єкти прибула комісія селищної ради з обстеження та фіксації фактів пошкодження, руйнувань будівель внаслідок бойових дій на чолі з селищним головою Валерієм Хоміцьким та заступником Людмилою Кравцовою.

Минуло майже два місяці з цієї події, що зроблено? Селищною радою виділено 60 листів шифера, цвяхи, балки для відновлення дахів, 100 м поліетиленової плівки для тимчасового прикриття вікон та горищ.

За співпраці селищної ради з Чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» 5 домоволодінь в с. Матіясове отримали від 15 до 90 тис. грн. для проведення робіт з відбудови зруйнованого майна. Кошти поступили безпосередньо на банківські картки жителів с. Матясове. Окрім того, Чеською гуманітарною організацією надано 5 комплектів матеріалів (гідробар'єр, цвяхи, плити ОСБ, рейка, піна монтажна, дошка обрізна, поліетиленова плівка) постраждалим особам для проведення невідкладних робіт.

На превеликий жаль, сьогодні ми не застраховані від повторних обстрілів, руйнувань, тому за ініціативою селищного голови Валерія Хоміцького була розроблена та затверджена рішенням сесії селищної ради Програма надання одноразової матеріальної допомоги за пошкоджене або знищене нерухоме майно (житло).

Будівлі (дахи) наших мешканців громади перекриті, встановлені вікна, двері. За цей весь період ми були на постійному зв’язку з мешканцями села Матісове.

Минулого тижня комісія з надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій розглянула подані матеріали звіту з технічного обстеження, зруйнованого житла мешканця Матіясового.

Комісія розглянула подані документи, підготувала акт та подала його на затвердження виконкому селищної ради. Для отримання сертифікату на придбання житла безпосередньо громадянином, селищною радою документи направлені до державного реєстру пошкодженого та зруйнованого майна.

Березанська селищна рада дякує всім небайдужим, хто долучився до вирішення проблем постраждалих. Працюємо і надалі разом, допомагаємо, підтримуємо та залишаємось на постійному зв’язку.

Перемоги і миру усім нам!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь